Ένας νέος ψυχρός Πόλεμος εν όψει; – Ο εκδότης του Foreign Affairs κ. Λουκάς Κατσώνης στο iDRadio

Διαβάστε επίσης

Mία ενδιαφέρουσα ανάλυση για το διεθνές σκηνικό και τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την λωρίδα της Γάζας παρέθεσε στον αέρα του iDRadio ο διεθνολόγος και εκδότης της ελληνικής έκδοσης του Foreign Affairs κ. Λουκάς Κατσώνης, ο οποίος μίλησε ζωντανά στην εκπομπή της Όλγας Μακρίδη και του Σωτήρη Κατσέλου «Ναι μεν…αλλά!».

Ο κ. Κατσώνης αναφερόμενος στην κρίση της Ουκρανίας ανέφερε πως «Για την Ουκρανία η κατάρριψη του αεροπλάνου είναι κάτι που δεν μπορεί να το ανεχτεί η διεθνής κοινότητα, φυσικά δεν θα δούμε στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ. Αλλά σίγουρα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από την δύση ώστε να πιέσει την Ρωσία», προσθέτοντας πως «Φυσικά με τις παραπάνω ενέργειες μοιραία θα οδεύσουμε προς έναν νέο «ψυχρό πόλεμο» σε κάποια τουλάχιστον πολιτικά επίπεδα, μεταξύ Ρωσίας και Δύσης».

Αναφερόμενος στην ελληνική εξωτερική πολιτική, ο εκδότης του Foreign Affairs επεσήμανε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι μια μεσαίου μεγέθους δύναμη στην ευρεία περιοχή και σημαντικός πόλος σταθερότητας και δεν θα πρέπει να «αποτραβηχτεί» πολιτικά από τις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής. Με μια πλουραλιστική πολιτική θα πρέπει να διατηρήσει τις καλές της σχέσεις με τους Άραβες αλλά και με το Ισραήλ. Ο Εβραϊσμός δεν είναι απέναντι στην Ελλάδα και έχει συμπορευτεί για δεκαετίες, ενώ ο αντισημιτισμός που παρουσιάζεται είναι συγκυριακός. Η καλές σχέσεις που έχουμε και με Ισραήλ και με τον Αραβικό κόσμο ιστορικά θα πρέπει να συνεχίσει.»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Παλαιότερα άρθρα: