Ακάρ: Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει παράνομα 16 νησιά

Διαβάστε επίσης

Επιμένει στην εμπρηστική της ρητορική η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να ανεβάζει για ακόμη μια φορά τους τόνους και να μιλά για «παράνομη στρατιωτικοποίηση» 16 ελληνικών νησιών.

Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως ο «τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο».

«Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιάαπό το 1936 και έχει παραβιάσει συνθήκες» είπε ο ίδιος, και συνέχισε:

«Παράλληλα, με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο, ισχυρίζεται πως ο εναέριος χώρος της είναι 10 μίλια ενώ τα χωριά της ύδατα φθάνουν τα έξι μίλια».

Ο Ακάρ προχώρησε και σε… υποδείξεις, λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πιστή στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει.

«Σε Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς» είπε ο Τούρκος υπουργός, επαναλαμβάνοντας μια δήλωση που έχει ακουστεί αρκετές φορές από Τούρκους αξιωματούχους.

Και κατέληξε:

«Στην Κύπρο είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας όπως και των Τουρκοκύπριων αδελφών μας. Κανένας να μη δοκιμάσει την ισχύ και τη δύναμή μας».

Παλαιότερα άρθρα: