Αλεξιάδης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν ότι βελτιώσαμε το εισόδημα της μεσαίας τάξης

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθηση του πως αλλάζει το κλίμα στην κοινωνία και πως “οι πολίτες που την Κυριακή των ευρωεκλογών είτε δεν πήγαν να ψηφίσουν, είτε έκαναν μια άλλη επιλογή, τώρα συζητούν κάτι διαφορετικό”, εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή του OPEN “Τώρα ό,τι συμβαίνει”.

“Εμείς, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβερνήσαμε, άρα έχουμε να κριθούμε. Από το τι κάναμε, αλλά και από το τι προτείνουμε για την επόμενη περίοδο. Για παράδειγμα ακούμε μια επιχειρηματολογία για το θέμα της μεσαίας τάξης. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ λένε ότι από το 2011 μέχρι και το 2014 το εισόδημα της μεσαίας τάξης μειώθηκε κατά 5.200 ευρώ, ενώ από το 2015 έως το 2017 αυξήθηκε κατά 680 ευρώ” δήλωσε χαρακτηριστικά και θύμισε την πτώση της ανεργίας από το 27% στο 18%, ενώ επεσήμανε και την προσπάθεια της κυβέρνησης να ασκήσει κοινωνική πολιτική, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε πως το μεγάλο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πεπραγμένα της κυβερνητικής του θητείας: “Δείχνουμε ότι η οικονομία από τον Αύγουστο και μετά που έχουμε βγει από τη μνημονιακή περίοδο, σε πάρα πολλούς τομείς βελτιώνεται. Και βελτιώνεται η καθημερινότητα του πολίτη”, είπε και σημείωσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ ευνοεί τα φτωχά και τα μεσαία στρώματα, ενώ το σχέδιο της ΝΔ ευνοεί τους πλουσίους.

Παλαιότερα άρθρα: