“Αντιγηραντικές ιδιότητες” τέλος για τη L΄ Oreal

Διαβάστε επίσης

Η γαλλική εταιρεία L΄ Oreal δεν θα έχει στο εξής τη δυνατότητα να επικαλείται αντιγηραντικές ιδιότητες για ορισμένα από τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, σύμφωνα με τους όρους συμφωνίας που υπέγραψε με τις αμερικανικές αρχές. Ο συμβιβασμός επετεύχθη με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), την κυριότερη αμερικανική επιτροπή ελέγχου του ανταγωνισμού και επιτρέπει στον όμιλο της L΄ Oreal να αποφύγει τη δίωξη για παραπλανητική διαφήμιση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατηγόρησε την εταιρεία ότι προβάλλει τις σειρές Lancome Genifique και L΄ Oreal Paris Youth Code επικαλούμενη «επιστημονικά αποδεδειγμένες» αντιγηραντικές ιδότητες. Οι διαφημίσεις των προϊόντων αυτών περιελάμβαναν τον ισχυρισμό ότι η διέγερση των γονιδίων που προκαλείται από τα προϊόντα αυτά εγγυάται «ορατά αποτελέσματα για ένα νεανικότερο δέρμα σε μόλις επτά ημέρες».

«Θα ήταν καλό αν τα καλλυντικά μπορούσαν να τροποποιήσουν τα γονίδιά μας και να μας γυρίσουν πίσω στο χρόνο. Αλλά η L΄ Oreal δεν μπόρεσε να αποδείξει τον ισχυρισμό της», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου.

Σύμφωνα με την FTC, η σειρά Lancome Genifique μπορεί να πωληθεί προς μέχρι 132 δολάρια ανά συσκευασία στα περίπτερα της Lancome στα μεγάλα καταστήματα των ΗΠΑ. Η σειρά Youth Code διατίθεται προς περίπου 25 δολάρια ανά συσκευασία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου δεν έθεσε υπό αμφισβήτηση παρά περιορισμένο αριθμό ιδιοτήτων, χωρίς να αμφισβητήσει «την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα» των προϊόντων της.

Παλαιότερα άρθρα: