Αποφυλακίζεται με εγγύηση 500.000 ευρώ ο Λαυρεντιάδης

Διαβάστε επίσης

Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, 19 μήνες μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank.

To βούλευμα κάνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του επιχειρηματία που επικαλείται σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Το τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Προ ημερών ο εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει-αναπόφευκτα λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης-να αποφυλακιστεί με αυστηρούς όρους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank, αλλά υπήρχε σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012.

Έτσι υποβλήθηκε νέο αίτημα που αφορούσε το 18μηνο προσωρινής κράτησης σχετικά με αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό από το Συμβούλιο εφετών.

Η αποφυλάκιση εφόσον καταθέσει τα χρήματα μπορεί να γίνει και αυθημερόν.

Παλαιότερα άρθρα: