“Γερό σκαρί ο πρόεδρος”…

Διαβάστε επίσης

O γιατρός Σάββας Καδής που παρακολουθεί τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, μετά την εισαγωγή του σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ανέφερε: «Η υγεία του Προέδρου εξελίσσεται ομαλά, είναι πολύ-πολύ καλύτερα σήμερα σε σχέση με χθες. Η διάθεση του είναι πολύ καλή. Η πρώτη κουβέντα που μου είπε σήμερα είναι ότι η Κύπρος μπήκε ξανά στις αγορές. Νιώθει και ο ίδιος πολύ καλύτερα. Φυσικά υπάρχει μια αδυναμία».

Ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε μεγάλη βελτίωση σε διάφορα πράγματα αλλά δεν έχει εντοπιστεί ακριβώς την αιτία του προβλήματος, δηλαδή ποιο μικρόβιο έχει προκαλέσει την όλη κατάσταση.

Ερωτηθείς πότε θα πάρει εξιτήριο, ο κ Καδής είπε: «Ελπίζουμε, αν όλα πάνε καλά, αύριο να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ίσως το απόγευμα. Εννοείται ότι δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του, θα του συστήσουμε ανάπαυση, θα πρέπει να ακολουθήσει κάποια δίαιτα, αλλά όλα βαίνουν ομαλώς».

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα θα χρειαστεί δυο-τρεις μέρες ανάπαυση. Μας έχει εκπλήξει πολύ θετικά, είναι πολύ γερό σκαρί. Η βελτίωση ήταν θεαματική και πραγματικά η διάθεση και η θέλησή του είναι απίστευτες».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της μετάβασης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 25 Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι για το θέμα αυτό «θα αποφασίσει ο Πρόεδρος».

Παλαιότερα άρθρα: