“Δεν αρκεί η παραίτηση Μπαλτάκου”

Διαβάστε επίσης

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από χώρο του ΠΑΣΟΚ για τα όσα συμβαίνουν την κυβέρνηση, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου – Χρυσής Αυγής…

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που έχει ταχθεί κατά της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση με τίτλο «καμία ανοχή στους εχθρούς της Δημοκρατίας, αν δεν μπορείτε … παραιτηθείτε!», τονίζοντας ότι «δεν αρκεί η παραίτηση Μπαλτάκου».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος υπενθυμίζει ότι «είχαμε προειδοποιήσει για την ακροδεξιά διολίσθηση και της Νέας Δημοκρατίας και της συγκυβέρνησης. Είχαμε προειδοποιήσει για τον αναβαθμισμένο ρόλο των ακροδεξιών, κάθε τύπου και δικτύου, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι με θητεία στην ΕΠΕΝ, Υπουργοί με θητεία στην ακροδεξιά και κάθε καρυδιάς καρύδι, προσβάλλουν βάναυσα τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας».

Κατά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «δεν γίνεται να συνεχίζει να υφίσταται ο ομφάλιος λώρος που συνδέει πλευρές της κυβέρνησης με τις διάφορες εκφάνσεις της ακροδεξιάς. Όσοι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή και δημοκρατική πορεία της χώρας, οφείλουν να παραιτηθούν. Θυμίζουμε για την ιστορία πως ο κ. Σαμαράς, που επέλεξε τον Μπαλτάκο για τη συγκεκριμένη θέση, δεν είναι εκλεγμένος Πρωθυπουργός, αλλά βρίσκεται σε αυτή τη θέση κατόπιν συμφωνίας και άλλων». Και αναρωτιέται καταλήγοντας: «Αυτοί οι άλλοι, για πόσο καιρό θα συνεχίσουν άραγε να συνεργάζονται με το συγκεκριμένο σύστημα; Και μέχρι πότε θα αποδέχονται τους διάφορους Μπαλτάκους; Κάθε απάντηση δεκτή!».

Παλαιότερα άρθρα: