Διαψεύδει η τουρκική προεδρία φήμες για κρούσματα κορωνοϊού

Διαβάστε επίσης

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, διέψευσε τις φήμες που κάνουν λόγο για ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία.

«Οι ισχυρισμοί για κρούσματα Covid-19 στην Τουρκία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρεται σε γραπτή του ανακοίνωση όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνοντας ότι όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και υπηρεσίες, με πρώτο το υπουργείο Υγείας, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η επιδημία Covid-19 να μην εξαπλωθεί εντός των συνόρων της χώρας.

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα νέου κορωνοϊού στη χώρα μας. Οι ισχυρισμοί σε ορισμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως εντοπίστηκαν κρούσματα νέου κορωνοϊού στην Τουρκία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ζητάμε ειδικά από τα μέσα ενημέρωσης, από τους δημοσιογράφους και τους πολίτες μας να λαμβάνουν υπόψη τις επίσημες πηγές, με πρώτο το υπουργείο Υγείας και να μην δίνουν σημασία σε δηλώσεις ή φήμες που προβάλλονται εκτός αυτών», αναφέρει η τουρκική προεδρία.

Παλαιότερα άρθρα: