Εκδόθηκε η απόφαση για τον Πάσσαρη – Τέσσερις φορές ισόβια η ποινή του

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις φορές ισόβια και επιπλέον 49 έτη επιβλήθηκε στον Κώστα Πάσσαρη για τέσσερις ανθρωποκτονίες, επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά που ζήτησε η πλευρά του κατηγορουμένου. Επίσης δεν έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω, ποιος ήταν εκείνος που προμήθευσε το όπλο στον κατηγορούμενο, με το οποίο σκότωσε τους αστυνομικούς στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Νωρίτερα, κατά την εισήγησή της, η εισαγγελέας επισήμανε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κώστας Πάσσαρης τέλεσε τέσσερις ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» θέλοντας να αποδράσει από το νοσοκομείο Γεννηματάς, τον Φεβρουάριο του 2001. Το σκεπτικό περί οργανωμένου σχεδίου προκύπτει από το γεγονός «ότι άλλες δύο φορές που τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί».

Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της, τόνισε ότι ο Κώστας Πάσσαρης θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών και ζήτησε η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει να μετατραπεί σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.

Παλαιότερα άρθρα: