Εξαγωγές εκατομμυρίων ευρώ για τον Μπουτάρη στην Κίνα με την υπογραφή Σαμαρά

Διαβάστε επίσης

Νέα τροφή στα σενάρια που θέλουν τον Γιάννη Μπουτάρη να είναι αγαπημένο παιδί του μεγάρου Μαξίμου δίνει η είδηση της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με στόχο την προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Κίνα. Μία από τις δεκαεννέα συμφωνίες που υπέγραψαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Λι Κετσιάνγκ ευνοεί οικονομικά την οικογένεια Μπουτάρη και προσωπικά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Κίνας συνυπέγραψαν δεκαεννέα εμπορικές συμφωνίες. Η 14η από αυτές αφορά την προώθηση του ελληνικού οίνου στην κινεζική αγορά.

Το κείμενο της συμφωνίας αναφέρει:

«Στρατηγική συμφωνία ανάπτυξης της κατηγορίας του ελληνικού κρασιού στην Κίνα με έμφαση στις μάρκες Μπουτάρη (Boutari) και Κυρ-Γιάννη (Kir-Yianni) και με στόχο αγορών εντός της επόμενης πενταετίας που θα ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Τα δύο μέρη θα χρηματοδοτήσουν την προβολή και προώθηση του ελληνικού οίνου και πολιτισμού αξιοποιώντας ιδιωτικούς και εθνικούς πόρους για το σκοπό αυτό. Η συμφωνία προβλέπει επίσης τη μελλοντική αξιολόγηση περαιτέρω συνεργασιών και σε άλλους συναφείς τομείς».

Μετά τον διαχωρισμό των περιουσιών και των επιχειρήσεων της οικογένειας Μπουτάρη η φίρμα Boutari ανήκει στον αδερφό του Δημάρχου, Κωνσταντίνο Μπουτάρη και η φίρμα Kir-Yianni ανήκει στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Την επιχείρηση διευθύνει ο γιος του Δημάρχου, Στέλιος.

Παλαιότερα άρθρα: