Επένδυση στη βιομάζα από τα ΕΛΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αθόρυβα αλλά σταθερά συνεχίζονται οι επενδύσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ο πετρελαϊκός όμιλος που έχει ιδρύσει 100% θυγατρική προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ΑΠΕ έλαβε πρόσφατα άδεια από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα.

Η ΕΛ-ΠΕ Ανανεώσιμες που μέχρι πρόσφατα δραστηριοποιούνταν μόνο στη δημιουργία φωτοβολταικών πάρκων, απέκτησε συνολικά τρεις άδειες για μονάδες παραγωγής ρεύματος από βιομάζα συνολικής ισχύος περίπου 15MW. Κάθε μια από τις τρεις μονάδες θα έχει ισχύ 4,99 MW και θα εγκατασταθούν στους δήμους Πέλλας στη θέση «Παλιά Καρυώτισσα», Καρπενησίου στη θέση «Φουρνά» και στη Βιομηχανική Περιοχή της Καβάλας. Ως καύσιμη ύλη θα χρησιμοποιούν υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών καλαμποκιού, σιτηρών, βαμβακιού. Επίσης θα χρησιμοποιούν υπολείμματα κλαδεμάτων καθώς και δασικά υπολείμματα. Κάθε μια από τις τρεις άδειες είναι συνολικής διάρκειας 25 ετών.

Η παραγωγή ρεύματος από βιομάζα είναι μια νέα δραστηριότητα για την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες η οποία όμως διαθέτει ήδη σε λειτουργία φωτοβολταικούς σταθμούς συνολικής ισχύος 1,4 MW. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη τρία ακόμη έργα εγκατάστασης φωτοβολταικών πάνελ ισχύος 10,5 MW σε ακίνητα που ανήκουν στον Όμιλο. Επιπλέον, η εταιρία αναπτύσσει σε συνεργασία με την ΛΑΡΚΟ ένα χαρτοφυλάκιο 147,5 MW φωτοβολταικών, καθώς και αιολικά και υβριδικά έργα.

Παλαιότερα άρθρα: