Ερντογάν- Πούτιν: Συμφωνία για συναντήσεις αντιπροσωπειών σε Μόσχα- Άγκυρα

Διαβάστε επίσης

Συναντήσεις το συντομότερο μεταξύ αντιπροσωπειών τους σε Άγκυρα και Μόσχα συμφώνησαν με τον Ρώσο Πρόεδρο κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή δίνουν βαρύτητα στο Ίντλιμπ.

Εξερχόμενος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ανέφερε ότι κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του αξιολόγησαν την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο Ίντλιμπ. “Συζητήσαμε τα αμοιβαία πλήγματα που είχαν αυτή τη στιγμή ο στρατός μας, οι δυνάμεις του καθεστώτος (Άσσαντ) και μάλιστα η Ρωσία. Συμφωνήσαμε σε αυτό το θέμα να συναντηθούν στην Τουρκία οι στρατιωτικοί μας και στη Μόσχα οι Υπουργοί Εξωτερικών, οι Υπουργοί Άμυνας και οι μυστικές δυνάμεις. Το συντομότερο θα γίνουν οι συναντησεις”, είπε.

Η Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης στη Συρία θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, ωστόσο αυτή τη στιγμή δίνουν βαρύτητα στο Ίντλιμπ επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κύμα μετανάστευσης από την περιοχή εκείνη προς την Τουρκία, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν θα συναντηθεί σύντομα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε “μπορεί, ανά πάσα στιγμή μπορεί”.

Νωρίτερα ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα τουρκική αντιπροσωπεία θα πάει στη Μόσχα για να συζητήσει το θέμα του Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει η συνεργασία με τη Ρωσία με στόχο τη διασφάλιση της μόνιμης εκεχειρίας.

Παλαιότερα άρθρα: