Ευάλωτοι στις… αμαρτίες οι δεσμευμένοι Έλληνες το Καλοκαίρι

Διαβάστε επίσης

Επιρρεπείς στις καλοκαιρινές… αμαρτίες και έτοιμοι να παρανομήσουν είναι οι περισσότεροι Έλληνες!

Μάλιστα, ακόμα και αυτοί που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση δεν διστάζουν να παραδεχτούν ότι οι καυτές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού προσφέρονται για ξεσάλωμα, φλερτ και ερωτικές απιστίες δίπλα στο κύμα και κάτω από τα αστέρια!

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα αποτελέσματα δύο ερευνών που διενήργησε η Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας προκύπτει πως κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών τα ζευγάρια απιστούν, αλλά και χωρίζουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από ό,τι τους χειμερινούς μήνες, αλλά και πως οι σύγχρονες γυναίκες έχουν πλέον αναλάβει τον ρόλο του… Δον Ζουάν!

Συγκεκριμένα, στην έρευνα με τίτλο «Καλοκαίρι, σχέση, σεξ, απιστία», που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1.800 ατόμων και των δύο φύλων, στην ερώτηση «Ποια εποχή συνήθως χωρίζουν τα ζευγάρια;» το 54% επέλεξε το καλοκαίρι, με την άνοιξη να ακολουθεί με μόλις 22%.

Αναφορικά με τους λόγους που οδηγούν τα ζευγάρια σε καλοκαιρινές απιστίες, το 41% των ερωτηθέντων απάντησε πως για όλα φταίνε οι πειρασμοί, που είναι σαφώς περισσότεροι από ό,τι τον χειμώνα, το 28% δήλωσε ότι έχει λιγότερη ανοχή στις δεσμεύσεις, το 17% επέλεξε την απάντηση «Είμαστε πιο επιρρεπείς στην απιστία», ενώ το 14% παραδέχτηκε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για εναλλαγή συντρόφων παρά για μόνιμη σχέση.

Στην ίδια έρευνα και στην ερώτηση «Ποια εποχή απιστούμε πιο εύκολα;», το 69% ψήφισε δαγκωτό το καλοκαίρι, ενώ το 52% των ερωτηθέντων δεν δίστασε να παραδεχτεί πως κατά τη διάρκεια των διακοπών έχει κερατώσει το έτερόν του ήμισυ!

Πέρα όμως από «πρωταθλητής» στις απιστίες, το καλοκαίρι διεκδικεί επάξια και τα σκήπτρα του «βασιλιά των χωρισμών», καθώς στην ερώτηση «Εχετε χωρίσει ποτέ καλοκαίρι;» το 54% απάντησε θετικά!

Η εργασία «τρώει» το σεξ

«Αν θέλουμε να μιλήσουμε ρεαλιστικά και επιστημονικά, τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι η απιστία είναι ένα φυσικό προνόμιο και των δυο φύλων, καθώς τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα, ως φυσικά πρόσωπα, είναι άπιστοι» δηλώνει στην «Espresso» ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Ο ίδιος τονίζει πως σε ό,τι αφορά την απιστία, η περίοδος των θερινών διακοπών είναι η ιδανική γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι πιο ελεύθεροι και επιπλέον έχουν περισσότερο χρόνο, ενώ μας διευκρινίζει πως «αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο το σεξ από ό,τι τον χειμώνα. Αλλωστε, η εργασία ως θεσμός από τον Μεσαίωνα και μετά κατάφερε να ελέγξει και να περιορίσει τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων. Οταν κάποιος εργάζεται πάρα πολλές ώρες καθημερινά δεν έχει χρόνο να σκεφτεί το σεξ. Δεν είναι εύκολο να κυνηγήσεις… παράνομους έρωτες όταν δουλεύεις πάνω από οκτώ με δέκα ώρες κάθε μέρα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η εργασία είναι το αντίπαλο δέος της σεξουαλικής ελευθερίας. Για παράδειγμα, τα περίφημα ρωμαϊκά όργια γινόντουσαν επειδή αυτοί που συμμετείχαν καθόντουσαν στα συμπόσια με τις ώρες, έτρωγαν, έπιναν και στη συνέχεια έκαναν ατελείωτο σεξ, αφού ήταν ένας ευχάριστος τρόπος για να περάσουν την ώρα τους. Ετσι και το καλοκαίρι. Οταν είσαι πολλές ώρες στην παραλία έχεις όλο τον χρόνο να σκεφτείς το σεξ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν είσαι συνέχεια μέσα σε ένα γραφείο, περικυκλωμένος από τέσσερις τοίχους».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το καλοκαίρι ενεργοποιεί τις πιο πρωτόγονες δομές του ανθρώπινου εγκεφάλου: οι αναστολές και οι ηθικοί κοινωνικοί κανόνες παραμερίζονται, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια ζωώδης και εκρηκτική διάθεση για κατάκτηση των σωματικών ηδονών.

Γυναίκες σε ρόλο κυνηγού…

Σε αλλαγή των παραδοσιακών ρόλων, που θέλουν τον άνδρα κυρίαρχο, κυνηγό και αφεντικό της σχέσης με τη γυναίκα να περιορίζεται στον ρόλο της πιστής και απόλυτα υπάκουης συντρόφου, οδηγούμαστε σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας της ΕΜΑΣ, που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Το τέλος της ανδρικής κυριαρχίας».

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1.800 γυναίκες, ηλικίας 35 ως 45 ετών, που σε ποσοστό 64% δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι έχουν απατήσει το ταίρι τους, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό απιστίας στους άνδρες περιορίζεται στο 54%!
Στην ερώτηση «Ποιον τύπο άνδρα προτιμάτε;» το 65% γυρίζει την πλάτη στο παραδοσιακό «μοντέλο» επιλέγοντας τον σύγχρονο άνδρα, ενώ το 54% των γυναικών υποστηρίζει πως θα επέλεγε σύντροφο με μόνο κριτήριο το καλό σεξ και το 56% πως θα έπαιρνε γυναικείο Viagra!

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το τεράστιο ποσοστό του 49% των ερωτηθέντων το οποίο θεωρεί ότι οι γυναίκες είναι πιο επιθετικές στο φλερτ σε σχέση με τους άνδρες, ενώ το 45% δηλώνει πως σε ό,τι αφορά το κομμάτι του σεξ προτιμάει μικρότερους σε ηλικία άνδρες και όχι συνομηλίκους ή μεγαλύτερους.

Ο δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης δηλώνει χαρακτηριστικά πως «η έρευνα αποτελεί ένα αναποδογύρισμα του στερεοτύπου που θέλει τον άνδρα να είναι άπιστος και κυνηγός ενώ η γυναίκα πιστή. Ακόμη και σήμερα υπάρχει αυτή η αντίληψη, όπως και στη μυθολογία όπου η Πηνελόπη ήταν πιστή και ο Οδυσσέας άπιστος. Ολο αυτό είναι ένα κοινωνικό ιδεώδες που τελικά μάλλον δεν ισχύει».

ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΤΕ ΤΟΥΣ

Πανηγυρικά επιβεβαιώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που θέλει το καλοκαίρι να αποτελεί ιδανική εποχή για κεράτωμα και χωρισμούς, αφού σε σχετικό γκάλοπ που πραγματοποίησε η «Espresso» η συντριπτική πλειοψηφία ανδρών και γυναικών ενστερνίστηκε τις ίδιες απόψεις, χαρακτηρίζοντας τις διακοπές ιδανική ευκαιρία για… απιστία!

Ο 26χρονος Κώστας θεωρεί πως το καλοκαίρι η διάθεση για σεξ ανεβαίνει, ενώ μας λέει πως «οι γυναίκες έχουν ξεφύγει και προκαλούν πάρα πολύ με το ντύσιμο και τη συμπεριφορά τους. Τις περισσότερες φορές που κεράτωσα ήταν σε διακοπές που είχα μεγαλύτερη διάθεση για περιπέτειες. Τώρα, βέβαια, είμαι σωστός απέναντι στη σχέση μου». Την ίδια άποψη με τον Κώστα έχει και η σύντροφός του Μελετία , που αποκαλύπτει πως «παλαιότερα είχα απατήσει έναν φίλο μου, αλλά ήταν χειμώνας».

Η 18χρονη Στεφανία συμφωνεί με τα αποτελέσματα της έρευνας, ενώ μας λέει πως δεν έχει κερατώσει ποτέ, αφού πριν πάει διακοπές χωρίζει για να νιώθει ελεύθερη και άνετη! Η ίδια μας λέει πως «το καλοκαίρι, όταν είσαι στην παραλία ή σε μπαράκι, έχεις πολλές ευκαιρίες να γνωρίσεις κόσμο. Οπότε, τι να την κάνεις τη σχέση».

Για καινούργιες γνωριμίες που σε βάζουν σε πειρασμό κάνει λόγο ο 19χρονος Γιώργος , ενώ η φίλη του Κατερίνα Ρηγοπούλου λέει πως «σίγουρα, το καλοκαίρι είναι περίοδος που αρκετοί δεν μπορούν να μείνουν πιστοί και απατούν».
Στις γυναίκες που έχουν απατήσει κατά την περίοδο των διακοπών ανήκει η Αννα, που λέει πως «δεν θέλω να έχω σχέση το καλοκαίρι. Προτιμώ να είμαι ελεύθερη και να κάνω ό,τι θέλω. Πέρυσι, πήγα διακοπές στην Αλεξανδρούπολη ενώ είχα σχέση με ένα παιδί από την Αθήνα. Τελικά, δεν άντεξα και τον κεράτωσα με κάποιον που μου άρεσε από παλιά! Πάντως, τα καλοκαίρια προτιμώ να μην είμαι δεσμευμένη. Εχει τα πλεονεκτήματά του».

Για τον καυτό ήλιο που ανεβάζει τη διάθεση και την όρεξη για περιπέτειες κάνει λόγο η Ματίνα, που μας εκμυστηρεύεται πως παλαιότερα είχε κερατώσει κατά την περίοδο των διακοπών, ενώ μας αποκαλύπτει πως «όταν επέστρεψα του το είπα και, φυσικά, χωρίσαμε!»

Η Θεοδώρα είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, αλλά δεν μασάει τα λόγια της και λέει πως «λίγο η θάλασσα, λίγο η θερμοκρασία και οι ορμόνες, και η λίμπιντο ανεβαίνει! Το καλοκαίρι άντρες και γυναίκες… παίζουν και πολλές φορές απατούν. Προσωπικά, ούτε έχω κερατώσει ούτε πιστεύω ότι έχω φάει κέρατο γιατί ξέρω τι άνδρα έχω δίπλα μου».

Η 22χρονη Αναστασία θεωρεί πως οι άνδρες απατούν με μεγαλύτερη ευκολία από τις γυναίκες, ενώ μας λέει πως «το καλοκαίρι ανοίγει η όρεξη για διάφορα, αφού είσαι όλη μέρα στην παραλία και δέχεσαι προκλήσεις από παντού. Εγώ, πάντως, δεν έχω κερατώσει ποτέ».

Την αντίθεσή της προς τα αποτελέσματα της έρευνας διατυπώνει μέσω της «Espresso» η Μαρία, που μας λέει πως «προσωπικά δεν πιστεύω ότι τα περισσότερα ζευγάρια απιστούν το καλοκαίρι γιατί όποιος θέλει να κερατώσει μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή. Παλαιότερα είχα απατήσει και εγώ, αλλά δεν ήταν καλοκαίρι! Τώρα έχω μόνιμη σχέση και δε με ενδιαφέρουν αυτά».

Παλαιότερα άρθρα: