Εύσημα στον Ζερβό για την πιστοληπτική αναβάθμιση της ΔΕΗ

Διαβάστε επίσης

Θεαματική ήταν η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ από τον διεθνή οίκο Standard & Poor’s κατά τρεις βαθμίδες και από CCC σε B, η οποία άνοιξε και το δρόμο για την έξοδο της ΔΕΗ, στις αγορές.

Έτσι, με road show στο Λονδίνο, τη Φραγκφούρτη και το Παρίσι, η ΔΕΗ θα επιχειρήσει να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια στο εταιρικό ομόλογο που θα εκδώσει για την άντληση 300-500 εκατ.ευρώ, αναλόγως με το επιτόκιο που θα πετύχει. Η ημερομηνία των road show και του ανοίγματος των βιβλίων των προσφορών, φαίνεται ότι σχετίζονται με το ομόλογο του ελληνικού δημοσίου.

Πάντως στην προετοιμασία της έκδοσης συμμετέχουν 3-4 τράπεζες, εκ των οποίων μία είναι η Credit Suisse.

Τα χαμόγελα στα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη είναι διάχυτα καθώς η Standard & Poor’s στην έκθεσή της για την αιτιολόγηση της εντυπωσιακής αναβάθμισης επισημαίνει τις σταθερές προοπτικές της ΔΕΗ, τη δυνατότητα της επιχείρησης να περιορίσει τους επιχειρηματικούς και οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει εντός των επομένων δύο ετών, αλλά και τη συνετή διαχείριση της διοίκησης υπό τον Αρθούρο Ζερβό. Σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση έπαιξαν επίσης, το δάνειο ύψους 2,2 δισ. ευρώ πενταετούς διάρκειας από την Alpha, την Εθνική, τη Eurobank, την Πειραιώς και την Αττικής που θα αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενο δανεισμό, καθώς και η πρόσφατη σύναψη των δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με κοινοπραξία ξένων τραπεζών, της οποίας ηγείται η γερμανική τράπεζα KfW.

Παλαιότερα άρθρα: