Ζέτα Δούκα: Έπασχα 12 χρόνια από νευρική ανορεξία

Διαβάστε επίσης

Η Ζέτα Δούκα θέλησε να μοιραστεί με τον κόσμο το πρόβλημα που είχε με την νευρική ανορεξία. «Το δήλωσα δημόσια σε μια συνέντευξη το 2006, σ’ ένα περιοδικό, τελείως αυθόρμητα. Έπασχα 12 χρόνια από νευρική ανορεξία. Αν δεν είχα έναν δυνατό οργανισμό, η αρρώστα αυτή θα μου είχε αφήσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Τα αίτια αποτελούν ιατρικό κομμάτι και ποτέ δεν αγγίζουμε ιατρικά θέματα εάν δεν είμαστε γιατροί. Μέσα στην ομάδα αιτιών, στη δική μου περίπτωση, ήταν η τελειομανία, η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το γεγονός ότι ήμουν πολυπράγμον και έψαχνα και δεν έβρισκα αυτό που πραγματικά ήθελα. Τιμωρούσα τον εαυτό μου που δεν έβρισκε κάτι να με ικανοποιεί», εξήγησε στο You και συνέχισε: «Αν δεν το είχα περάσει όλο αυτό δεν θα είχα σκεφτεί ούτε θα μπορούσα να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους, ούτε θα είχα την ανάγκη -γιατί περί ανάγκης πρόκειται- να κάνω την ΑΝΑΣΑ το 2007.

Δεν μετανιώνω για τίποτα στη ζωή μου, ούτε από αυτά που έχω πάθει ούτε από αυτά που έχω άφησα, γιατί όλα αυτά είμαι εγώ. θα ήθελα, όμως να είχα έναν άνθρωπο ή έναν φορέα όπως η ΑΝΑΣΑ για να με βοηθήσει τότε».

Παλαιότερα άρθρα: