Η εξαθλιωμένη μεταπολεμική Γερμανία υποδέχεται τον Ωνάση ως μεσσία με Ελληνικές σημαίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Ήταν από τους μεγαλύτερους Έλληνες μεγιστάνες. Λάτρευε την Ελλάδα, ήθελε να την κάνει γνωστή και πλούσια ως τα πέρατα της γης, ενώ ο ίδιος μεσουράνησε μία περίοδο που ήταν μόνο για τους… έξυπνους και τους τολμηρούς.

Πριν από 39 χρόνια, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών.

Ο Έλληνας μεγιστάνας έζησε μία ζωή ταυτόσημη του μύθου. Έφυγε από τη Σμύρνη μετά την καταστροφή, και μέσω της Ελλάδας έγινε πολίτης του κόσμου. Με το επιχειρηματικό του δαιμόνιο κατέκτησε την παγκόσμια φήμη και καταξίωση.

Είχε επαφές με τους ισχυρότερους άνδρες του πλανήτη, κυνηγήθηκε από πολλούς, όμως κανείς δεν κατάφερε να τον φτάσει. Μέχρι και η CIA επιχειρούσε για χρόνια να τον έχει υπό έλεγχο αλλά δεν το πέτυχε. Αποκορύφωμα ήταν όταν ο Ωνάσης παντρεύτηκε την χήρα του Τζον Κένεντι, Τζάκι.

Η οικογενειακή τραγωδία που ξεκίνησε με τον θάνατο του γιου του, Αλέξανδρου, τον έκανε ένα ψυχολογικό ράκος με συνέπεια από εκεί και έπειτα να οδεύει σταδιακά προς τον θάνατο. Τελικά ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκλεισε τα μάτια του στις 15 Μαρτίου του 1975, αφήνοντας την αμύθητη περιουσία του στην κόρη του Χριστίνα η οποία και αυτή «κυνηγήθηκε» από την οικογενειακή «κατάρα».

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθούμε τον Ωνάση σε επίσκεψή του στην μεταπολεμική Γερμανία προκειμένου να κλείσει μεγάλες οικονομικές συμφωνήσεις ναυπήγησης πλοίων. Οι φτωχοί και εξαθλιωμένοι Γερμανοί τον υποδέχονται ως μεσσία με ελληνικές σημαίες! ( σ.σ. στο 9.50′ του βίντεο) Οι Γερμανοί μάλιστα έφτιαξαν ένα ναυπηγείο ειδικά γι΄ αυτόν καθώς τους εξασφάλισε ότι θα κατασκεύαζε εκεί τα πρώτα 30 του σούπερ τάνκερ. Τοι πρώτο μάλιστα το ονόμασε Τίνα Ωνάση, από το όνομα της πρώτης συζύγού του και μητέρας των παιδιών του.

Παλαιότερα άρθρα: