Η ιδιαίτερη περιποίηση στον «άπορο» αδελφό του Α. Γεωργιάδη προκαλεί σάλο

Διαβάστε επίσης

Σε μονόκλινο δωμάτιο δημόσιου νοσοκομείου για να αναρρώσει από μια απλή εγχείρηση διαφράγματος, χωρίς μάλιστα να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, νοσηλεύεται ο αδερφός του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα δηλώνει άπορος.

Ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, κάτοικος Κηφισιάς, παρείχε έγγραφο απορίας από Κοινωνικό Ιατρείο, για να χειρουργηθεί δωρεάν στο νοσοκομείο «Ελπίς». Ο διοικητής του νοσοκομείου, δείχνοντας υπερβάλλοντα κατά πολλούς ζήλο, φρόντισε να του παρασχεθεί μονόκλινο -κατά πολλούς σουίτα- και πολυτελείς συνθήκες παραμονής, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».

Ο διοικητής του «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος δικαιολόγησε την ειδική μεταχείρηση του Αλέξανδρου Γεωργιάδη, λέγοντας τα εξής: «Επειδή είχε μια ίωση, είπα απλά ότι μπορεί να μεταφερθεί σε μονόκλινο για να είναι μόνος του. Δεν το έχω κάνει για πρώτη φορά. Ο συγκεκριμένος ασθενής μπήκε μέσα για διάφραγμα. Το κάνω για πολλούς ανασφάλιστους, ειδικά αν το νοσοκομείο δεν χρειάζεται να αγοράσει ακριβά υγειονομικά υλικά. Για παράδειγμα, αν κανείς χρειάζεται στεντ και πρέπει να το αγοράσει το νοσοκομείο, παίρνω το πράσινο φως από το Κοινωνικό Ιατρείο αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων γιατρών ότι πρόκειται για επείγον περιστατικό και τότε προχωρούμε στην επέμβαση».

Πάντως, με βάση τις οδηγίες που έχει λάβει, ο κ. Γιάνναρος θα στείλει τις επόμενες ημέρες ειδοποιήσεις στους περίπου 100 άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο το 2010, 2011 και 2012, και δεν είχαν να πληρώσουν. Αν έρθει κανείς μόνος του και όχι μέσω Κοινωνικού Ιατρείου, όταν τελειώσει το χειρουργείο θα πρέπει να φέρει ή βιβλιάριο ή να πληρώσει. Αν έρθει μόνος του, δεν μπορώ να κάνω κάτι», διευκρίνισε ο διοικητής.

Για τον αδελφό του υπουργού, ωστόσο, δεν μπορούσε να θυμηθεί αν όντως διέθετε το απαραίτητο έγγραφο του Κοινωνικού Ιατρείου, παρόλο που αναφέρεται στα πιστοποιητικά νοσηλείας του.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι το στοίχημα είναι να «λυθεί» μέσα στο 2014 το μεγάλο ζήτημα της πρόσβασης των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας, θέμα που για τους συγγενείς του όπως φάνηκε δεν αποτελεί πρόβλημα.

Παλαιότερα άρθρα: