‘Η κυβέρνηση πρέπει να κάτσει στο πάγκο’

Διαβάστε επίσης

Είναι καλύτερο για την κυβέρνηση να κάτσει «στον πάγκο» αφού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τη διαπραγμάτευση του χρέους. Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι τόσο η έκθεση του ΔΝΤ, όσο και οι δηλώσεις Σόιμπλε «διαλύουν την όποια ψεύτικη αισιοδοξία για την πορεία της χώρας» και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος και θα πρέπει να «κάτσει στην άκρη, στον πάγκο».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.Fm, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην έκθεση του ΔΝΤ και στις δηλώσεις Σόιμπλε, λέγοντας ότι «επιβεβαιώνουν κάποιες επισημάνσεις που είχαμε κάνει από την αρχή». Όπως είπε, αυτό το πρόγραμμα δεν έχει σαν στόχο να ορθοποδήσει η χώρα, «αλλά κυρίως να επιφέρει μεγάλες ανατροπές εις βάρος του κόσμου της εργασίας και βέβαια να αποτελέσει μακρινό παρελθόν αυτό που είχαμε ονομάσει κοινωνικό κράτος σε ευρωπαϊκό χώρο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι για το θέμα «επιβάλλεται να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να αντιστοιχούν στους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

Παλαιότερα άρθρα: