Η “μυθική μέρα” της Λίνας Φυτιλή “Στη Γυάλα” (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαβάστε επίσης

Για την πρόσφατη έκδοση της ποιητικής συλλογής της, “μυθική μέρα” (από τις εκδόσεις Ενδυμίων) μίλησε “Στη Γυάλα” του iD Webradio και στον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη, η Λίνα Φυτιλή.

Μετά τη δημοσίευση του πρώτου έργου της, το 1997, της νουβέλας “Οι νύχτες της άχρωμης κιμωλίας” (εκδ. Καστανιώτης) και του μυθιστορήματός της “Τώρα είναι αργά” (που εκδόθηκε το 2011, από εκδ. Απόπειρα), ήρθε η έκδοση μιας ενδιαφέρουσας ποιητικής συλλογής (με πολύ καλές κριτικές) και στις αρχές του 2015αναμένεται το νέο της έργο.

Η συγγραφή είναι ένας τρόπος για να κρατώ τις ισορροπίες μου κι όχι για να εκτονώσω το άγχος μου. Είναι πολύ ανακουφιστική. Νομίζω σου δίνει μια συνοχή σ’ έναν κόσμο που είναι αμφιλεγόμενος και ασυνάρτητος“, σημείωσε η συγγραφέας, ενώ αναφέρθηκε στη δυσκολία προώθησης ενός βιβλίου από μια μητέρα-εργαζόμενη-συγγραφέα που ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη και τη συμβολή των social media στην αναγνωρισιμότητα και στην επικοινώνηση ενός έργου, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για την σταδιακή στροφή στις πολιτιστικές επιλογές του κοινού και στην ακόλουθη αλλαγή του πολιτισμικού του επιπέδου.

“Με δεδομένη τη μοναχικότητα της συγγραφής, η μόνιμη ανασφάλεια που έχει κάποιος που γράφει είναι ότι η ιδιότητα του γραφιά δεν είναι κάτι κεκτημένο, χρειάζεται συνεχώς επιμονή, υπομονή και πειθαρχία, γιατί χωρίς αυτά το ταλέντο διαχέεται και δεν μπορεί να παράγει έργο” σημείωσε η Λ. Φυτιλή.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί:

Παλαιότερα άρθρα: