Η «Golden Visa» θα προσελκύσει κινεζικές επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ

Διαβάστε επίσης

Κεφάλαια ύψους 800 εκατ ευρώ μέχρι 1 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα επενδυθούν εφέτος στη χώρα μας για ακίνητα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα Golden Visa, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ένωσης Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας.

Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης για τη σύστασή της Ένωσης Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, αλλά και στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση που ακολούθησε στα γράφεια της ένωσης.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθάναση:

«Με τον Αντιπρόεδρο κ. Πικραμμένο και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίσαμε την εναρκτήρια εκδήλωση της Ένωσης Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας. Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Η Ελλάδα υποδέχεται και στηρίζει τους επενδυτές».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας εκπρόσωποι της ένωσης θα συναντηθούν με τον υφυπουργό και θα συζητήσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της επενδυτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής Υποδοχής και Ασύλου, οι χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων για το 2019 έχουν ανέλθει σε 6.304, εκ των οποίων οι 4371 σε κινέζους οι οποίοι είναι και πρώτοι στη σχετική λίστα κατάταξης.

Οι συνολικές χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων ανά έτος έχουν ως εξής:

σ

Παλαιότερα άρθρα: