Θάνος Ντόκος: «Η παραίτησή μου πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού» -Τι είπε για το Αιγαίο

Διαβάστε επίσης

Διευκρινίσεις σχετικά με δήλωση που έκανε στον κυπριακό Τύπο, δίνει ο αναπληρωτής σύμβουλος Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Θάνος Ντόκος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντόκος, σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κ. Ντόκος διευκρινίζει σήμερα ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις και υπογράμμισε ότι δεν αποτελούν θέσεις του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Ντόκος ανέφερε: «Εκανα δύο λάθη. Το πρώτο επειδή η συνήθεια είναι δεύτερη φύση και επειδή επί 20 χρόνια εξέφραζα προσωπικές απόψεις ως καθηγητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ, έκανα το λάθος να θεωρήσω ότι αυτό σε ένα βαθμό ισχύει. Το δεύτερο λάθος ήταν ότι χρησιμοποίησα ένα υποθετικό και ακραίο σενάριο για να πω κάτι απλό: αν η Τουρκία αλλάξει συμπεριφορά μπορούμε να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες».

Εν συνεχεία, σε νέες δηλώσεις του στον RealFm 97,8, ο αναπληρωτής σύμβουλος Ασφαλείας του Πρωθυπουργού υπογράμμισε ότι αν ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα με τη συγκεκριμένη δήλωση, η παραίτησή του είναι δεδομένη. «Η παραίτηση είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού. Το λάθος μου είναι ότι άνοιξα ένα ζήτημα άκαιρο, καθαρά υποθετικό σε μία στιγμή που έχουμε πάρα πολλά ζητήματα τα οποία είναι καυτά και τρέχουν. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρωθυπουργό γιατί απουσιάζει στη Σαουδική Αραβία, αν θεωρηθεί ότι δημιούργησα πρόβλημα, η παραίτηση είναι δεδομένη», σημείωσε.

Παλαιότερα άρθρα: