«Θα μας λείψετε»: Η Γερμανία κάνει έκκληση στους Βρετανούς να παραμείνουν στην ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Η προστατευόμενη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άvγκελα Μέρκελ απευθύνει έκκληση σήμερα στους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι οι συμπατριώτες της δεν έχουν ξεχάσει πως η Βρετανία υποδέχθηκε και πάλι τη Γερμανία ως κυρίαρχο κράτος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ηγέτις των Συντηρητικών Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία διαδέχθηκε τη Μέρκελ στην αρχηγία των Χριστιανοδημοκρατών, συνένωσε τις δυνάμεις της με Γερμανούς πολιτικούς, βιομηχάνους και καλλιτέχνες σε μια ύστατη έκκλησή τους προς τους Βρετανούς καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα και απομένουν μόλις 70 ημέρες έως το Brexit.

«Χωρίς το σπουδαίο σας έθνος, αυτή η ήπειρος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα» αναφέρουν οι συντάκτες στην επιστολή τους, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Times». «Μετά τις φρικαλεότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανία δεν μας εγκατέλειψε. Καλωσόρισε και πάλι τη Γερμανία ως κυρίαρχο κράτος και ως ευρωπαϊκή δύναμη».

Εκτός από τον πόλεμο και την ειρήνη, αναφέρουν κάποια πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που υποστηρίζουν ότι θα τους λείψουν εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ένωση, της οποίας έγινε μέλος το 1973.

«Θα μας λείψει το θρυλικό βρετανικό μαύρο χιούμορ και το να πηγαίνουμε στην παμπ μετά τη δουλειά για μια μπίρα. Θα μας λείψει το τσάι με γάλα και η οδήγηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου» ανέφεραν οι συντάκτες. «Αλλά πάνω από όλα θα μας λείψει ο βρετανικός λαός – οι φίλοι μας στην άλλη πλευρά της Μάγχης».

Παλαιότερα άρθρα: