Κι όμως! Ο Σνάιντερ είναι… Καβαλιώτης

Διαβάστε επίσης

Είναι ο Γουέσλι Σνάιντερ και ναι, είναι Καβαλιώτης! Το μεγάλο αστέρι της Εθνικής Ολλανδίας έχει ελληνικές ρίζες, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε και ο αδερφός του Ρόντνι. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο αδερφός του Ολλανδού ποδοσφαιριστή ανέφερε για τη σχέση της οικογένειας Σνάιντερ με την Ελλάδα: «Η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα μου είναι Ελληνίδα, κατάγεται από την Καβάλα, οπότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε και 25% Έλληνες, έχουμε ελληνικό αίμα. Κι εδώ στην Ουτρέχτη που ζούμε έχουμε πολλούς Έλληνες φίλους. Όταν έχει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή Μουντιάλ, υποστηρίζουμε όλη η οικογένεια δύο ομάδες. Την Ολλανδία και την Ελλάδα. Στο ματς με την Κόστα Ρίκα υποστηρίζαμε την Ελλάδα, ελπίζαμε να προκριθεί στα πέναλτι αλλά δυστυχώς η εξέλιξη ήταν άλλη».

Για το αν έχουν προσπαθήσει να δουν το μέρος από το οποίο ξεκίνησε η γιαγιά τους, ο αδερφός του διεθνή της Ολλανδίας κι επίσης ποδοσφαιριστής, τόνισε: «Δεν έχουμε έρθει στην Καβάλα. Ο πατέρας μας έχει πάει. Η γιαγιά ήρθε πριν τον πόλεμο κι εγκαταστάθηκε εδώ».

Για το αν ο αδερφός του θα ερχόταν μία… βόλτα από Θεσσαλονίκη μεριά για τον ΠΑΟΚ, μετά την Κωνσταντινούπολη, σχολίασε: «Ξέρω ότι δεν θα σας αρέσει αυτό, αλλά ο Γουέσλι είναι πολύ καλά στην Κωνσταντινούπολη και δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον».

Παλαιότερα άρθρα: