Κορωνοϊός: Πώς ένας Βρετανός επιχειρηματίας μετέδωσε τον ιό σε 11 άτομα

Διαβάστε επίσης

Την ταυτότητα του ανθρώπου που φέρεται να συνδέεται με 11 περιστατικά κορωνοϊού στην Βρετανία δημοσιεύουν τα βρετανικά Μέσα. Σύμφωνα με αυτά πρόκειται για τον επιχειρηματία και πρόσκοπο Στιβ Ουόλς.

Ο 53χρονος, που κόλλησε τη νόσο κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου στη Σιγκαπούρη πριν πάει διακοπές για σκι στις γαλλικές Άλπεις στις 14 Ιανουαρίου, πιστεύεται ότι είναι ο άνθρωπος που μετέδωσε τον νέο κορωνοϊό. Ο Ουέλς επέστρεψε από το ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο τέσσερις ημέρες αργότερα και διαγνώστηκε με τη νόσο στις 6 Φεβρουαρίου στο Μπράιτον.

Βρετανία: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που μετέδωσε το κορωνοϊό
Όπως σημειώνει ο Independent, πιστεύεται ότι o Ουόλς έχει μολύνει πέντε Βρετανούς στη Γαλλία με τον κορωνοϊό, τέσσερις στο Ηνωμένο Βασίλειο και έναν άνθρωπο στη Μαγιόρκα.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τη βοήθεια και τη φροντίδα», δήλωσε ο Ουόλς σήμερα Τρίτη από το νοσοκομείο του Λονδίνου St Thomas όπου βρίσκεται σε καραντίνα, σημειώνοντας ότι έχει αναρρώσει πλήρως. «Οι σκέψεις μου είναι με όσους έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό», συνέχισε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι μόλις κατάλαβε ότι εκτέθηκε σε ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό κορωνοϊού, επικοινώνησε με τον γενικό ιατρό του, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αγγλίας.

«Με συμβούλευσαν να βρεθώ σε ένα απομονωμένο δωμάτιο στο νοσοκομείο, παρόλο που δεν έδειχνα συμπτώματα, και στη συνέχεια απομονώθηκα στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες», εξήγησε για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και συνέχισε: «Όταν επιβεβαιώθηκε η διάγνωση, με έστειλαν σε μία απομονωμένη μονάδα στο νοσοκομείο όπου παραμένω, και ως προφύλαξη ζητήθηκε και από την οικογένειά μου να απομονωθεί».

Ο Ουόλς συνέχισε ευχαριστώντας όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό του το τελευταίο διάστημα και ζήτησε από τα μίντια να σεβαστούν την ιδιωτικότητά του

Από τους τέσσερις Βρετανούς που βρέθηκαν θετικοί στο ιό τη Δευτέρα, οι δύο ήταν εργαζόμενοι στο τομέα της Υγείας. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σχετικά ότι τα πρόσφατα περιστατικά ήταν «στενά συνδεδεμένα» και ότι καταβάλλονται προσπάθειες να εντοπιστούν κι άλλα άτομα που πιθανόν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Independent οι αρχές της Σιγκαπούρης φέρονται να κάνουν έλεγχο για το επαγγελματικό συνέδριο στο οποίο παρέστησαν ο Ουόλς με την εταιρεία του Servomex. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότερα από 90 άτομα με διαφορετικές υπηκοότητες.

Σε ανακοίνωσή της πάντως η Servomex σημειώνει ότι «ένας περιορισμένος αριθμός υπαλλήλων της σε διάφορες χώρες έχουν διαγνωστεί με τον κορωνοϊό και πλέον περιθάλπονται».

Τέλος, το Grand Hyatt Singapore, ενημέρωσε ότι τρία άτομα που παρακολούθησαν την διάσκεψη είχαν συμπτώματα μετά την επιστροφή τους στις χώρες από τις οποίες κατάγονται, τη Μαλαισία και τη Νότια Κορέα, και έχουν διαγνωστεί με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000
Υπενθυμίζεται ότι οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην κινεζική επικράτεια ξεπέρασαν τους 1.000 όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ενώ ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απηύθυνε προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία η επιδημία του νέου ιού αποτελεί «πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο».

Παλαιότερα άρθρα: