Κόμπι: Νέες αποκαλύψεις για το τραγικό δυστύχημα – Το ελικόπτερο θα είχε γλιτώσει τη συντριβή για 9 μέτρα

Διαβάστε επίσης

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν ώρα με την ώρα το φως της δημοσιότητας για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον θρύλο του NBA Κόμπι Μπράιαντ, τη 13χρονη κόρη του και ακόμα επτά άτομα.

Σύμφωνα με το μέλος του πενταμελούς διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Συγκοινωνιών των ΗΠΑ (NTSB), Τζένιφερ Χόμεντι, το ελικόπτερο που πετούσε στα «τυφλά» απείχε 6-9 μέτρα για να περάσει πάνω από έναν λόφο ώστε τελικά να αποφύγει τη συντριβή.

Όπως είπε η ίδια, το ελικόπτερο είχε ανέβει σε 2.300 πόδια υψόμετρο όταν άρχισε να πέφτει με ταχύτητα 37χλμ./ώρα, προσθέτοντας ότι η κάθοδος με τέτοια ταχύτητα ήταν πολύ γρήγορη για να υπάρξει προσγείωση. Παράλληλα, σημείωσε ότι το μοιραίο ελικόπτερο ταξίδευε με ταχύτητα 244χλμ./ώρα.

Όσον αφορά τον πιλότο, η Χόμεντι είπε ότι είχε εμπειρία 8.200 ωρών πτήσης με 1.250 εξ αυτών να είναι με τον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου. Μια ημέρα πριν τη συντριβή, μάλιστα, ο Ζαμπογιάν είχε κάνει το ίδιο με το μοιραίο δρομολόγιο ακολουθώντας μια πιο ευθεία προσέγγιση καθώς ο ουρανός το Σάββατο ήταν καθαρός.

Σημαντικό για την πορεία των ερευνών είναι και το στοιχείο ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο, που θεωρείται η «λιμουζίνα» των ιπτάμενων μεταφορικών μέσων, δεν διέθετε σύστημα προειδοποίησης προσέγγισης εδάφους ενώ νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί ότι δεν διέθετε και «μαύρο κουτί».

«Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη» είπε η Χόμεντι η οποία έστρεψε τα βέλη της προς την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, καθώς, όπως είπε, η Υπηρεσία της είχε απαιτήσει πριν από 16 χρόνια να επιβάλει στα ελικόπτερα που μεταφέρουν έξι επιβάτες και πάνω, να διαθέτουν σύστημα εντοπισμού εδάφους αλλά η FAA δεν ακολούθησε την οδηγία της.

Από τα δακτυλικά αποτυπώματα αναγνωρίστηκε ο Κόμπι Μπράιαντ

Την Τρίτη ανασύρθηκαν και οι εννέα σοροί των επιβαινόντων και ξεκίνησε η διαδικασία της ταυτοποίησής τους από τους ιατροδικαστές.

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης και η πυρκαγιά που ακολούθησε μετά την έκρηξη, κατέστησε εξαιρετικά δύσκολη την αναγνώριση των σωμάτων, ή ότι είχε απομείνει από αυτά. Όπως έγινε γνωστό, ο Κόμπι Μπράιαντ ταυτοποιήθηκε μέσω των δακτυλικών του αποτυπωμάτων.

Εκτός του διάσημου αστέρα του NBA, με τον ίδιο τρόπο αναγνωρίστηκαν τρεις ακόμη από τους επιβαίνοντες, δύο άντρες και μία γυναίκα.

Ο ένας άντρας είναι ο Τζον Αλτομπέλι, ο 56χρονος προπονητής, που σκοτώθηκε στη συντριβή μαζί με την κόρη του Αλίσα και τη σύζυγό του Κέρι. Ο έτερος άντρας που ταυτοποιήθηκε μέσων των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, ήταν ο πιλότος του ελικοπτέρου, ο 50χρονος Αρά Ζομπαγιάν, που καταγόταν από την Αρμενία.

Η γυναίκα που ταυτοποιήθηκε ήταν η Σάρα Τσέστερ, η 45χρονη προπονήτρια που βρισκόταν στο ελικόπτερο με την κόρη της Πέιτον.

Παλαιότερα άρθρα: