Με άδεια ράφια απειλούνται τα Primark

Διαβάστε επίσης

Κίνδυνο να μείνουν άδεια τα ράφια της γνωστής αλυσίδας ρουχισμού Primark φέρνει η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην Κίνα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται λόγω της επιδημίας, τότε τα προβλήματα στις προμήθειες θα χειροτερεύσουν.

Η Associated British Foods Plc έχει προνοήσει για την δημιουργία αποθεμάτων και η κάλυψη των αναγκών θα συνεχιστεί χωρίς προβλήματα για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Αξιολογούμε τις στρατηγικές μας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της παραγωγής από υφιστάμενους προμηθευτές σε άλλες περιοχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής της εταιρίας έπεσε κατά 2,8% νωρίς, σήμερα Δευτέρα, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ωστόσο τους προηγούμενους 12 μήνες καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 11%.

Παρόλο που η κατάσταση στην Κίνα παραμένει «ρευστή», η εταιρεία αναμένεται να προσαρμόσει τις στρατηγικές της στο εμπόριο, ώστε οι περισσότεροι πελάτες να μην νιώσουν την επίδραση, δήλωσε ο διευθυντής οικονομικών της εταιρίας John Bason.

«Σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται να δούμε άδεια ράφια. Οι κινεζικές Αρχές προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να επιστρέψει στις δουλειές τους», ανέφερε σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες.

Με την σειρά της, η AB Foods η οποία συμμετέχει στις πωλήσεις της αλυσίδας Next Plc, προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους στην αλυσίδα εφοδιασμού της, αν συνεχιστεί η μειωμένη παραγωγή στην Κίνα.

Πάντως, πολλές μάρκες καταναλωτικών αγαθών έχουν πληγεί από την πτώση της ζήτησης, καθώς τα καταστήματα στη χώρα έχουν κλείσει για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Παρά τους κινδύνους που εγείρονται σε σχέση με την επιδημία, η AB Foods δήλωσε ότι οι προοπτικές της για το έτος παραμένουν αμετάβλητες. Οι πωλήσεις στην Primark θα είναι 4,2% καλύτερες από πέρυσι για το πρώτο εξάμηνο λόγω της αύξησης των τετραγωνικών που έγινε σε κάθε κατάστημα.

Παλαιότερα άρθρα: