Μπορίσοφ για Τουρκία: Η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει μόνη της τον εαυτό της

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ κάλεσε την Ελλάδα να βρει εργαλεία να βοηθήσει τον εαυτό της, γιατί ο ρόλος της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικός στην περιοχή.

Κινούμενος σε εντελώς διαφορετική γραμμή, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τήρησε αποστάσεις από την λεκτική καταδίκη των υπολοίπων ηγετών της ΕΕ για την απειλητική προς την Ελλάδα συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

«Είπα στους Έλληνες συναδέλφους μου να βρουν τα εργαλεία να βοηθήσουν μόνοι τους εαυτούς τους. Τους υποστηρίζουμε μεν με όλους τους τρόπους, αλλά η Τουρκία διαδραματίζει σήμερα ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή», δήλωσε προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.   «Όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία.

Όλοι ανέφεραν ότι η συμφωνία (για τους μετανάστες) θα έπρεπε να συνεχιστεί και ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μία πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση. Κανείς δεν μιλά πλέον για κυρώσεις και για εμπάργκο όπλων – το αντίθετο. Όταν υπάρχουν κυρώσεις, τότε η Τουρκία στρέφεται προς τη Ρωσία για να εξοπλιστεί, δεν σταματά», δήλωσε ο Μπόικο Μπορίσοφ.

Με πληροφορίες από Βήμα, Σκάι

Παλαιότερα άρθρα: