Ν. Κορέα: Συγκλονιστικές φωτογραφίες την ώρα του ναυαγίου τράβηξε μαθητής

Διαβάστε επίσης

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του φέρι την ώρα που βυθιζόταν τράβηξε ένας μαθητής στη Νότια Κορέα.

«Το πλοίο βυθίζεται», έγραψε ο μαθητής, του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Νότιας Κορέας, στις 16 Απριλίου, την ώρα που τα νερά είχαν μπει ήδη στο Sewol, όπως αναφέρει το NBC. Η σορός του ακόμη δεν έχει ανακτηθεί από το πλοίο, μαζί με άλλους 114 που αγνοούνται ακόμη. Η πλειοψηφία τους, όπως και οι περισσότεροι από τους 187 νεκρούς, είναι παιδιά 16-17 ετών, μαθητές του σχολείου που έκανε εκδρομή την ημέρα της τραγωδίας.

Οι ομάδες των δυτών εντοπίζουν τις σορούς των θυμάτων αλλά δυσκολεύονται να τις απεγκλωβίσουν από το πλοίο. Η κακοκαιρία που έχει πλήξει την περιοχή δεν βοηθά το έργο τους. Το Σάββατο συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του Sewol, ενώ έρευνα σε δεύτερο πλοίο της εταιρείας αποκάλυψε πως οι σωστικές λέμβοι και άλλα μέτρα ασφαλείας δεν λειτουργούσαν.

Στοιχεία από την τραγωδία δείχνουν πως από 46 βάρκες του Sewol, μόνο δύο χρησιμοποιήθηκαν και το πλοίο μετέφερε σχεδόν το τριπλάσιο φορτίο από το επιτρεπτό.

Παλαιότερα άρθρα: