Οι διακοπές των βουλευτών σε όλη την Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Η θερινή παύση των εργασιών των κοινοβουλίων της Ευρώπης αποτελεί κάτι σαν παράδοση. Το διάστημα για το οποίου κλείνουν ποικίλλει από δύο εβδομάδες μέχρι και πάνω από δύο μήνες.

Αυτοί που απολαμβάνουν τις περισσότερες ημέρες διακοπών είναι οι Γερμανοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2013 είχαν στη διάθεσή τους 34 ημέρες για να ξεκουραστούν.

Στη Σκανδιναβία οι βουλευτές ξεκουράστηκαν από 24 έως 29 ημέρες, στη Μεγάλη Βρετανία, η Βουλή των Λόρδων κλείνει για 70 ημέρες, από την 1η Αυγούστου, έως τις 2 Οκτωβρίου και για 41 ημέρες η Βουλή των Κοινοτήτων, από τις 22 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου και στην Ιταλία κλείνει εντελώς το κοινοβούλιο για 31 ημέρες.Οι βουλευτές που κάνουν τις λιγότερες διακοπές από όλους είναι οι Γάλλοι, αφού θα ξεκουραστούν μόνο για 15 ημέρες, από τις 5 έως τις 17 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα η κατάσταση είναι λίγο πιο σύνθετη. Η Βουλή λειτουργεί επί 123 ημέρες σε θερινά τμήματα στα οποία δεν συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές.

Οσον αφορά, τέλος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλείνει για περίπου ενάμιση μήνα. Για παράδειγμα, πέρυσι είχε κλείσει από τις 17 Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου. Μοναδική εξαίρεση για φέτος, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας το οποίο λόγω και των εξελίξεων αναμένεται να μην κλείσει ούτε για μία ημέρα.

Παλαιότερα άρθρα: