Οι Ελληνες είναι αντιαμερικανοί: Στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τα πιο υψηλά ποσοστά παγκοσμίως

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία ο αντιαμερικανισμός παραδοσιακά ανθεί, ωστόσο, τα συμπεράσματα νέας έρευνας την κατατάσσουν στην πρώτη δεκάδα με τις χώρες που δεν συμπαθούν τις ΗΠΑ και τους πολίτες τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησε το Pew Research Center για λογαριασμό της εφημερίδας New York Daily News, ερωτήθηκαν 44.000 άτομα από 44 χώρες.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση, καθώς, ποσοστό 63% απάντησε ότι δεν βλέπει θετικά τις ΗΠΑ. Οι πιο αντιαμερικανοί είναι οι Αιγύπτιοι και οι Ιορδανοί με 85% και ακολουθούν Τουρκία με 73%, Ρωσία με 71% και Παλαιστίνη με 66%.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Πακιστάν με 59%, Λίβανος με 57%, Τυνησία και η Γερμανία με 47%.

Το δημοσίευμα κάνει ιδιαίτερη αναφορά για την αρνητική άποψη που έχουν οι Γερμανοί, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες δεν διανύουν και την καλύτερή τους περίοδο, μετά τις αποκαλύψεις για συνεχόμενες υποθέσεις παρακολουθήσεων και κατασκοπείας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, οι Φιλιππίνες με ποσοστό 92% έχουν την καλύτερη άποψη για τις ΗΠΑ. Ακολουθούν το Ισραήλ με 84%, η Νότια Κορέα με 82%, η Κένυα και το Ελ Σαλβαδόρ με 80%, η Ιταλία με 78%, η Γκάνα με 77%, το Βιετνάμ με 76%, το Μπαγκλαντές με 76% και οι Τανζανία και Γαλλία με 75%.

Η παρουσία του Βιετνάμ στη λίστα, μάλιστα, προκαλεί πολύ σημαντικά ερωτήματα.

Παλαιότερα άρθρα: