Οι μαθητές μαθαίνουν φυσική «παίζοντας με τα πρωτόνια» και τη NOESIS.

Διαβάστε επίσης

Ενδιαφέρουσα ημερίδα πραματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΕSIS με σκοπό να αποκτήσουν οι Φυσικές Επιστήμες μεγαλύτερο έρεισμα και να γίνουν πιο ελκυστικές στα σχολέια.

Το πρόγραμμα αποτελείται όπως ήταν αναμενόμενο με βιωματικά πειράματα φυσικής πάντοτε με ασφαλή και απλά υλικά, ενώ θα γίνει και παρουσίαση των δράσεω του προγράμματος από τους μαθητές και μαθήτριες των ΣΤ1,ΣΤ2, Ε2 τάξεων του 6 ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθέριου-Κορδελιού.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση θα παρευρεθούν αρκετοί εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της 16 ης Περιφέρειας, ενώ με μεγάλη ανυπομονησία αναμένεται και η παρουσίαση της εφαρμογής του προγράμματος ‘’Playing with Protons’’ που συντονίζεται και υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το πείραμα του CMS του CERN /

Ομιλητές

Μεγάλη γκάμα από αξιότιμους ομιλητές θα αναλάβουν τον ρόλο να μιλήσουν για τον σκοπό της εκδήλωσης και να ‘’μυήσουν’’ τους ενδιαφερόμενους στα ‘’μυστικά’’ των Φυσικών Επιστημών.

Ενδεικτικά την ημερίδα θα πλαισιώσουν οι:

 

-Δρ. Άγγελος Αλεξόπουλος, Education & Outreach Officer,

CERN, Υπεύθυνος προγράμματος Playing with Protons.

 

-Τίνα Νάντσου, Φυσικός, Εκπαιδευτικός, Παιδαγωγική

Υπεύθυνος του Playing with Protons για την Ελλάδα.

 

-Στέφανος Χερουβής, Υπεύθυνος Ανάπτυξης εκπ/τικών  κοινοτήτων και βιωσιμότητας του Playing with Protons για

την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής δράσης CREATIONS, Ερευνητής στο Τμήμα Έρευνας και

Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

 

Tέλος η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου από την Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής  Μακεδονίας στο σύνδεσμο http://www.webtv.kmaked.eu

Παλαιότερα άρθρα: