Οι Pink Floyd επιστρέφουν 20 χρόνια μετά

Διαβάστε επίσης

Η μεγάλη επιστροφή ενός εκ των κορυφαίων συγκροτημάτων όλων των εποχών έρχεται τον Οκτώβριο! Ο λόγος για τους Pink Floyd, οι οποίοι σύμφωνα με τη σύζυγο του Ντειβιντ Γκίλμορ αλλά και εκπροσώπου του, θα κυκλοφορήσουν τότε το νέο τους άλμπουμ.

‘Λοιπόν, το άλμπουμ των Pink Floyd που έρχεται τον Οκτώβριο θα ονομάζεται Endless River. Βασίζεται σε ηχογραφήσεις από το 1994, αποτελεί το κύκνειο άσμα του Ρικ Ράιτ και είναι πολύ όμορφο’, έγραψε η Σάμσον στο Twitter. Ο Ρικ Ράιτ ήταν ιδρυτικό μέλος και κιμπορντίστας των Floyd, ο οποίος πέθανε το 2008 σε ηλικία 65 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Το δημοφιλές συγκρότημα γιόρτασε την 20ή επέτειο του Division Bell με μία επανέκδοση του άλμπουμ την 1η Ιουλίου. Το νέο υλικό φαίνεαι ότι συνδέεται με ανέκδοτες ηχογραφήσεις που έγινε κατά τις αντίστοιχες του Division Bell.

Η Durga McBroom, η τραγουδίστρια που έκανε περιοδείες με το συγκρότημα τις δεκαετίες 80 και 90 και θα συμμετέχει και στη νέα δουλειά έδωσε λίγες λεπτομέρειες ακόμη για το Endless River μέσω της σελίδας της στο Facebook
‘Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν κατά την δημιουργία του The Division Bell” ( και ναι ήταν το side project που ονομαζόταν “The Big Spliff” και για το οποίο είχε μιλήσει ο Νικ Μέισον). Γι΄ αυτόν τον λόγο υπάρχει η συμμετοχή του Richard Wright. Ο Ντέιβ και ο Νικ συνέχισαν και έκαναν πολλά από τότε. Αρχικά ήταν εντελώς ορχηστρικό, αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο τραγούδησα σε μερικά κομμάτια. Ο Ντέιβ τότε επέκτεινε τα φωνητικά μου’.

Παλαιότερα άρθρα: