Ο βρετανικός στρατός απολύει υπέρβαρους ένστολους

Διαβάστε επίσης

Βρετανοί στρατιώτες απολύονται λόγω βάρους! Ακούγεται αλλόκοτο, ωστόσο, σήμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, η παχυσαρκία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βρετανικός στρατός.

Ολοένα και περισσότεροι στρατιώτες απολύονται από το στρατό καθώς ήταν υπέρβαροι, ενώ νέα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 10 παχύσαρκοι στρατιώτες πήραν φύλλα πορείας μέσα σε ένα χρόνο.

Στατιστικές που προέρχονται από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, έχουν αναδείξει ότι τουλάχιστον σε 50 ακραίες περιπτώσεις, από τον Ιανουάριο του 2002 έως και τις 31 Μαρτίου 2013, οι στρατιώτες απολύθηκαν επειδή ήταν παχύσαρκοι.

Εντός του 2011 μόνο, 13 στρατιώτες αποστρατεύτηκαν καθώς κρίθηκε ότι η περίπτωση τους συνέβαλε σε προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, εκατοντάδες στρατεύσιμοι ακόμη, ειδοποιήθηκαν ότι δεν είναι σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση, γεγονός που πυροδοτεί φόβους για την επιχειρησιακή ικανότητα του Στρατού σε εμπόλεμες συνθήκες.

Αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν κατά πόσο κάποιος στρατιώτης αποστρατεύτηκε κατά τους τελευταίους 14 μήνες λόγω παχυσαρκίας, εγείροντας το εύλογο ερώτημα μήπως οι περιπτώσεις είναι ακόμη περισσότερες.

Παλαιότερα άρθρα: