Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ζητεί δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Διαβάστε επίσης

Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζήτησε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, προειδοποιώντας ότι η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνδυνο συντριβής αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

Σε στήλη του που δημοσιεύτηκε αργά το Σάββατο στην εφημερίδα «Observer», ο Καν δήλωσε ότι ο χρόνος «τελειώνει πολύ γρήγορα», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δείχνει απροετοίμαστη και χωρίς να διαθέτει τη γνώση και την ικανότητα.

Η αποτυχία επίτευξης μιας συμφωνίας με τις Βρυξέλλες, ή μιας κακής συμφωνίας, μπορεί να έχει αποτέλεσμα των απώλεια 500.000 θέσεων εργασίας και να πλήξει τις επιχειρήσεις, τόνισε προειδοποιώντας επίσης για τον κίνδυνο αναταραχών.

«Δεν πιστεύω ότι η Μέι έχει την εντολή να τζογάρει τόσο απροκάλυπτα με την οικονομία και τον βιοπορισμό των ανθρώπων», υπογράμμισε ο Καν, μέλος του Εργατικού Κόμματος και υπέρμαχος της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016.

Η ίδια η Μέι, σε ξεχωριστές δηλώσεις της, υπεραμύνθηκε του σχεδίου της για «ήπιο Brexit» και δήλωσε εκνευρισμένη από τις εικασίες για το πολιτικό μέλλον της.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του BBC, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε πως έχει επικεντρωθεί στη σύναψη μιας συμφωνίας εξόδου από την Ε.Ε., η οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση.

Παλαιότερα άρθρα: