Ο Εμφύλιος Πόλεμος της Ακροδεξιάς απειλεί την σταθερότητα της χώρας

Διαβάστε επίσης

Η χθεσινή παραίτηση του Γ.Γ. της κυβέρνησης σαν συνέπεια των αποκαλύψεων μαγνητοφωνημένης του συνομιλίας με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ρίχνει φως σε ένα καλά φυλαγμένο μυστικό. Την ανοχή της δράσης της Χρυσής Αυγής, για πολύ καιρό, από ένα τμήμα της κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι η ειδησεογραφία έβριθε, για μήνες, από τις εγκληματικές πράξεις των χρυσαυγιτών, τα επίσημα όργανα της πολιτείας αδιαφορούσαν.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός με δήλωση του μετά την δολοφονία Φύσσα είχε σημειώσει: ««Φάνηκε… ότι υπάρχει ήδη επαρκές νομικό οπλοστάσιο από τη Δημοκρατία μας που επιτρέπει στην Πολιτεία να την προστατέψει τη Δημοκρατία και να προστατέψει και τη δημοκρατική νομιμότητα. Εκείνο που έλειπε ήταν η Πολιτική βούληση! Και τώρα δείξαμε ότι υπάρχει πλέον και Πολιτική βούληση.»

Η προβολή της πολιτικής βούλησης από τον πρωθυπουργό σημαίνει ότι πιστεύει ότι αυτή, η κυβέρνηση, είναι εκείνη που κινητοποιεί τους, ανεξάρτητους κατά τα άλλα, θεσμούς της δικαιοσύνης. Και σημαίνει επίσης ότι πριν την δολοφονία η «πολιτική βούληση» ήταν απούσα.

Αναδεικνύονται έτσι από τις χθεσινές εξελίξεις δύο θέματα κολοσσιαίας σημασίας: Πρώτον ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται να έχει ρόλο στην ενεργοποίηση, η όχι, ανεξάρτητων θεσμών. Και δεύτερον ότι τμήμα της αντιλαμβάνεται την Χρυσή Αυγή σαν χρήσιμα, ομογάλακτα, αδέλφια.

Τόσο το παιχνίδι με τους θεσμούς και την διάκριση των εξουσιών, όσο και η αποκάλυψη του «εμφυλίου πολέμου» της ακροδεξιάς, βάζουν βαριά σκιά στην διακυβέρνηση και απειλούν την ομαλή πορεία της χώρας.

unnamed

Παλαιότερα άρθρα: