Ο Ερντογάν για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών: Ο λαός έθαψε στην κάλπη όσους έβαλαν εναντίον μου

Διαβάστε επίσης

Για «μεγάλη νίκη» και «απελευθερωτικό αγώνα της νέας Τουρκίας» μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, με αφορμή το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι «ο λαός έθαψε στην κάλπη τα χέρια που έβαλαν εναντίον της ανεξαρτησίας του».

Επίσης, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και στο θρησκευτικό τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, γεγονός που δείχνει ότι θα συνεχιστεί η ακραία πόλωση στην Τουρκία.

«Ευχαριστούμε τους φίλους και αδελφούς σε όλο τον κόσμο που όπως πριν από τον πόλεμο της απελευθέρωσης στήριξαν τον αγώνα απελευθέρωσης της Τουρκίας» είπε και για τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί πρόσθεσε: «Έχασαν αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τις θέσεις τους».

«Η χώρα», συνέχισε, «έχει ανάγκη από μια νέα αντιπολίτευση που δεν θα καλλιεργεί την πόλωση».

Αυτή η χώρα είδε τους προδότες που έβαλαν εναντίον της εθνικής ασφάλειας της χώρας και του κράτους και έφτασαν στο σημείο να παρακολουθήσουν ακόμη και το υπουργείο Εσωτερικών», τόνισε, αναφερόμενος στο τάγμα του Γκιουλέν και συμπλήρωσε: «Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Πενσιλβάνια και στις προεκτάσεις της εντός της χώρας».

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: