Ο Ερντογάν προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί την Τουρκία το 2019

Διαβάστε επίσης

Επίσημη πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να επισκεφθεί την Τουρκία εντός του 2019, απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν προσκάλεσε τον πρόεδρο Τραμπ να επισκεφθεί την Τουρκία το 2019. Αν και δεν προγραμματίζεται τίποτε το οριστικό, ο πρόεδρος (Τραμπ) είναι ανοικτός σε μια πιθανή συνάντηση στο μέλλον», διευκρίνισε ο Χόγκαν Γκίντλι, εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ, με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Οι Τραμπ και Ερντογάν είχαν μια τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε ως «μακρά και παραγωγική».

Όπως μετέδωσε το Reuters, κατά τη διάρκειά της συζήτησαν για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, για την «κοινή δέσμευσή τους» στη Συρία, καθώς και για την «βραδεία και εξαιρετικά συντονισμένη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή», όπως και για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις που γνωρίζουν «αξιοσημείωτη» άνοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ διέταξε την Τετάρτη να αποσυρθούν το συντομότερο οι περίπου 2.000 αμερικανοί στρατιωτικοί οι οποίοι δρουν στη βορειοανατολική Συρία εναντίον των τζιχαντιστών στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), μιας συμμαχίας αραβικών και κουρδικών ένοπλων ομάδων.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από αξιωματικούς των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ θα επισκεφθεί εντός της εβδομάδας την Τουρκία για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της αποχώρησης των αμερικανών στρατιωτικών από τη Συρία.

Παλαιότερα άρθρα: