Ο κύβος ερρίφθη! Πάμε για τριπλές εκλογές!

Διαβάστε επίσης

Στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του RP, ο Α. Σαμαράς μεταβαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσει την απόφασή του να προκηρύξει τριπλές εκλογές το Μάϊο. Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό.

Η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Αθήνας αλλά και τα αρνητικά μηνύματα που λαμβάνει ο πρωθυπουργός από δημοσκοπικά αποτελέσματα για την τύχη των επίλεκτων αυτοδιοικητικών της κυβερνώσας παράταξης, όπως και η οριακή του -σε αντισυνταγματικά όρια- πλέον κυβερνητική δύναμη τον οδήγησαν να αποδεχθεί τις εισηγήσεις συνεργατών του για τριπλές εκλογές τον Μάϊο, προσβλέποντας στη συσπείρωση της ΝΔ (που δεν ξεπερνά σε καμιά περιφέρεια το 50%) και την εκλογική διάσωση του κόμματος.

Η απόφαση ελήφθη μετά από μακρά σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συμμετείχαν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και κορυφαίοι υπουργοί. Αιφνιδιασμένος ωστόσο φαίνεται πως είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος που καλεί σε έκτακτη σύγκλιση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός θα συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κύβος ερρίφθη! Πάμε για τριπλές εκλογές!

* ΥΓ. Μόλις διαβάσατε το πρωταπριλιάτικο αστείο μας, αλλά καλού κακού, ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μέχρι τις 6.

Παλαιότερα άρθρα: