Ο Τζορτζ Σόρος πληρώνει για να σταματήσει το Brexit-Tο ποσό που έδωσε

Διαβάστε επίσης

Ο Τζορτζ Σόρος, ο δισεκατομμυριούχος που κέρδισε φήμη στοιχηματίζοντας κατά της βρετανικής λίρας το 1992, έκανε δωρεά 400.000 λίρες μέσω των ιδρυμάτων του σε μια ομάδα που επιδιώκει με εκστρατεία να σταματήσει το Brexit.

«Το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος συγκαταλέγεται μαζί με άλλους σημαντικούς δωρητές μεταξύ αυτών με σημαντική συνεισφορά στο έργο μας», δήλωσε ο Mark Malloch-Brown, πρώην βρετανός διπλωμάτης που είναι πρόεδρος της ομάδας Best for Britain.

Ο Malloch-Brown, ο οποίος εργάστηκε προηγουμένως σε ανώτερες θέσεις στα Ηνωμένα Έθνη και το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας, σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters επιβεβαιώνει την τεράστια δωρεά και το ποσό που έδωσε ο Σόρος.

Η ομάδα  έχει ως στόχο να σταματήσει το Brexit και να εξασφαλίσει την επανάληψη του δημοψηφίσματος του 2016 για την ένταξη στην ΕΕ.

Θεωρούν πως η απόσχιση από την ΕΕ θα είναι το μεγαλύτερο λάθος στη βρετανική ιστορία μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και φοβούνται ότι θα υπονομεύσει την οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο Σόρος έχει εκφραστεί και στο παρελθόν κατά του Brexit δηλώνοντας πως αν η Βρετανία προχωρήσει στην απόφασή της η ζημιά που μπορεί να γίνει θα είναι μη αναστρέψιμη.

Πηγή:lifo.gr

Παλαιότερα άρθρα: