Ο Τσαβούσογλου έστησε «καυγά» με τον Γερμανό ΥΠΕΞ στο Twitter: Οι Ελληνες σκοτώνουν πρόσφυγες

Διαβάστε επίσης

Την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσε tweet του Γερμανού ομολόγου του σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη μεταναστευτική κρίση και την τεταμένη κατάσταση στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.

«Αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία, αλλά πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ. Η ΕΕ συμβάλλει στην αξιοπρεπή διαχείριση των προσφύγων», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Χάικο Μάας, ενώ υπογραμμίζει ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Στο tweet του Γερμανού ΥΠΕΞ απάντησε ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά τα fake news που διαδίδει η Τουρκία -ακόμα και διά στόματος Ερντογάν- ότι οι Έλληνες σκοτώνουν στα σύνορα πρόσφυγες. «Θα πίστευα ευχαρίστως τα προειδοποιητικά λόγια σου. Αλλά μόνο εάν μιλούσες και στους Έλληνες φίλους σου, οι οποίοι σκοτώνουν χωρίς οίκτο πρόσφυγες στα σύνορά τους», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συνεχίζοντας ο Τούρκος ΥΠΕΞ ρώτησε τον Χάικο Μάας ποιες από τις υποσχέσεις έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία έχουν εκπληρωθεί. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για τους Σύρους», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και συμπλήρωσε ότι δεν έχει εκπληρωθεί ούτε η υπόσχεση της οικειοθελούς ανθρωπιστικής υποδοχής προσφύγων, ενώ σημείωσε ότι η ΕΕ αρνείται να υποστηρίξει το σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία.

Στο ίδιο ύφος ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει τους μετανάστες που θέλουν να φύγουν από τη χώρα. «Κλείνετε τα μάτια εδώ και χρόνια. Δεν είναι πια καιρός να αναλάβετε τις ευθύνες σας;», ρωτά τον ομόλογό του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παλαιότερα άρθρα: