Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος

Διαβάστε επίσης

Σε ηλικία 72 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος, μετά από τρίχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Είχε διατελέσει διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος της εφημερίδα το Βήμα και είχε εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή από το νεκροταφείο Χαλανδρίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε οικονομικά στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της Χούντας συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από την οργάνωση «Ανεξάρτητη Αριστερά» και την εφημερίδα «Επίθεση». Η επαγγελματική δημοσιογραφική του σταδιοδρομία άρχισε στην Ιταλία, στην εφημερίδα Lotta Continua. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1981 εργάστηκε για μερικά χρόνια ως αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «Εξόρμηση». Συμμετείχε και στη συντακτική επιτροπή του θεωρητικού περιοδικού της Αριστεράς «Αντιθέσεις».

Αλλά η δημοσιογραφική του σταδιοδρομία εκτυλίχθηκε πρωτίστως στο «Βήμα», του οποίου ήταν διευθυντής σύνταξης για περισσότερα από 25 χρόνια, όντας ταυτόχρονα μαχητικός αρθρογράφος. Συνταξιοδοτήθηκε το 2009 για να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενος. Εξελέγη και διετέλεσε βουλευτής ως το 2012.

Προηγουμένως, είχε διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Μετά την αποχώρησή του από το Βήμα έγινε πρόεδρος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, χθες, αργά το βράδυ, σε ηλικία 72 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Σπουδών «PRO DEO» και Οικονομικά στη Ρώμη.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα, παρέμεινε στη Ρώμη και ανέπτυξε δράση στο αντιδικτατορικό κίνημα. Εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Lotta Conitnua» ως το 1980.

Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Εξόρμηση» έως το 1985. Ήταν η χρονιά που μεταπήδησε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, με τον οποίο συνέδεσε στενά την επαγγελματική του πορεία στο μέλλον, καθώς εργάστηκε στο «ΒΗΜΑ» και στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ως συντάκτης ύλης και στη συνέχεια ως αρθρογράφος και διευθυντής σύνταξης, για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Στον συνδικαλιστικό στίβο διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) (2008-2009). Αμέσως μετά, το 2009, εξελέγη Βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, αξίωμα στο οποίο παρέμεινε έως το 2012.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ και πρόεδρος του Δ.Σ. της «Left Media».

Ο Βασίλης Μουλόπουλος διέθετε εξαίρετες επαγγελματικές ικανότητες και ακεραιότητα χαρακτήρα. Ήταν πολύ εργατικός και αφοσιωμένος σε ό,τι αναλάμβανε, στοιχεία τα οποία τον έκαναν να διακριθεί στην επαγγελματική και κοινωνική του ζωή και να χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως των συναδέλφων και των συνεργατών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του, ιδιαιτέρως τη σύζυγο και την κόρη του και αποχαιρετά στο τελευταίο ταξίδι του τον εκλεκτό συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε με μαχητικότητα και τίμησε τη δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Βασίλη Μουλόπουλου θα γίνει την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, στις 4 μ.μ. στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου».

Παλαιότερα άρθρα: