Παίρνει μέτρα για τα υβριστικά πανό η Μπάγερν

Διαβάστε επίσης

Αρκετά… σοβαρά έχουν πάρει στην Μπάγερν Μονάχου τα γεγονότα που έλαβαν στο εκτός έδρας ματς με την Χόφενχαϊμ, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η δημιουργία επιτροπής που θα εξετάσει ότι συνέβη.

Αντιθέτως, υπήρξε κινητοποίηση και σχετική ανακοίνωση με την οποία η Μπάγερν ενημέρωσε για την δημιουργία ειδικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στο Σίνζχαϊμ…

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση των νταμπλούχων Γερμανίας:

«Αντιδρώντας στα περιστατικά που έλαβαν χώρα στο εκτός έδρας ματς με την Χόφενχαϊμ, η Μπάγερν Μονάχου δημιούργησε σήμερα μια επιτροπή για να εξετάσει το τι συνέβη. Η εν λόγω επιτροπή αφενός θα ερευνήσει τα γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο και αφετέρου θα λάβει μέτρα τα οποία θα έχουν ισχύ στο άμεσο αλλά και προσεχές μέλλον για περιπτώσεις ρατσισμού, κακοποίησης, αντι-Σημιτισμού, σεξισμού, ομοφοβίας και αποκλεισμούς παντός είδους.

Η επιτροπή θα δουλέψει σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα που συστάθηκε από την αστυνομία του Μανχάιμ την Κυριακή και θα κάνει τα πάντα για την υποστηρίξει. Τα μέλη της επιτροπής θα συμβουλεύσουν επίσης τις σχετικές Αρχές. Επιπρόσθετα, η Μπάγερν Μονάχου προτείνει συνάντηση της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, της διοργανώτριας Αρχής και όλων των 36 επαγγελματικών ομάδων για να συζητήσουν συντονισμένες και κοινές δράσεις για το εν λόγω θέμα.

Η θέση της Μπάγερν Μονάχου είναι ξεκάθαρη: περιστατικά όπως αυτό του Σαββάτου δεν πρέπει να επαναληφθούν. Ο σύλλογος θεωρεί ως κοινωνική του υποχρέωση να σταθεί απέναντι στις διακρίσεις, την μισαλλοδοξία, το μίσος, την κακοποίηση και την βία κάθε μορφής. Η Μπάγερν Μονάχου στέκεται υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, της ανοχής και, πάνω απ’ όλα, της χαράς του ποδοσφαίρου».

πηγή:sport-fm.gr

Παλαιότερα άρθρα: