Ποιά είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Διαβάστε επίσης

Η αρχιτέκτων Μαρία Πετεινάκη, αποτελεί τη νέα εκπρόσωπο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων που μαζί με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, θα εκπροσωπούν το κόμμα στη νέα περίοδο ανασυγκρότησής του.  

Η νεαρή Μαρία Πετεινάκη που εκλέχτηκε στη συγκεκριμένη θέση κατά το Πανελλαδικό Συμβούλιο του κόμματος, προέρχεται από το νεολαιίστικο σχήμα των Νέων Πράσινων και εκπροσωπεί ήδη τους Οικολόγους Πράσινους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Έχει ζήσει στο Βουκουρέστι, στο Παρίσι, στο Τορίνο και στην Αθήνα. Έχει τελειώσει γαλλικό σχολείο και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Σήμερα διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο και παράλληλα δραστηριοποιείται σε μία κολεκτίβα με κεντρικό θέμα την Αθήνα, τους νέους δημιουργούς και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Τα τελευταία χρόνια, σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό, αφιερώνεται στα κοινά, οργανώνοντας πολιτιστικά δρώμενα δρόμου, δράσεις, εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού, συνελεύσεις γειτονιάς.

Σε δήλωσή της, η Μαρία Πετεινάκη, υπογράμμισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένας πολύ σημαντικός πολιτικός φορέας, που ξαναβρίσκει τη δυναμική του.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται πρωτοβουλίες και μέτωπα, για να αντιμετωπίσουμε το ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ, τις απειλές για τον αιγιαλό, τις απαράδεκτες πολιτικές για τα μεταλλαγμένα, τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είναι μπροστά, δίπλα στους πολίτες, με προτάσεις, για να υπερασπίσουμε τα συλλογικά αγαθά, για να αλλάξουμε τη ζωή μας και την ίδια την πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, σχετικά με την εκλογή της συν- εκπροσώπου του στο κόμμα, είπε πως «η Μαρία συμβολίζει την ανανέωση των προσώπων με εκπροσώπους της νέας γενιάς του οικολογικού κινήματος και των πράσινων εναλλακτικών λύσεων».

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό των Οικολόγων Πράσινων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δηλώνοντας ότι «οι Οικολόγοι Πράσινοι, μπορεί να έμειναν έξω από το ευρωκοινοβούλιο, έχουν όμως να κάνουν σημαντική δουλειά με μια σειρά εκλεγμένους στην Αυτοδιοίκηση και κυρίως να προβάλουν τη δουλειά τους, τις θέσεις των θεματικών ομάδων και των πρωτοβουλιών της κοινωνίας των ενεργών πολιτών, μέσα κι έξω από τους θεσμούς».

Παλαιότερα άρθρα: