Προκλητική δήλωση Νετανιάχου κατά Ιράν: Το πιο αντισημιτικό καθεστώς παγκοσμίως

Διαβάστε επίσης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου από το βήμα του Παγκόσμιου Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα χαρακτήρισε το Ιράν ως το «πιο αντισημιτικό καθεστώς» στον κόσμο.

«Ανησυχώ γιατί ακόμα δεν έχουμε δει μία ενιαία και αποφασιστική στάση κατά του πιο αντισημιτικού καθεστώτος στον πλανήτη. Ένα καθεστώς που επιδιώκει ανοιχτά την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και την εξολόθρευση του ενός και μοναδικού εβραϊκού κράτους» ανέφερε ο Νετανιάχου, μιλώντας ενώπιον ηγετών από όλο τον κόσμο.

Χαιρέτισε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς που «αντιμετωπίζουν τους τυράννους της Τεχεράνης» και κατηγόρησε το Ιράν ότι αποτελεί απειλή «για την ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρου του κόσμου». Κάλεσε «όλες τις κυβερνήσεις να συμμετάσχουν στη ζωτικής σημασίας προσπάθεια αντιμετώπισης του Ιράν».

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ξανά τον λαό μας και όλους του φίλους μας, το Ισραήλ θα κάνει ό,τι πρέπει για να υπερασπιστεί τη χώρα, να υπερασπιστεί τον λαό και να υπερασπιστεί το εβραϊκό μέλλον» υπογράμμισε.

Πηγή: Sputnik

Παλαιότερα άρθρα: