Προπηλακισμό καταγγέλει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Διαβάστε επίσης

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με ανακοίνωση του καταγγέλει ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού της περιφέρειας ο οποίος χθες Μεγάλη Δευτέρα τον προπηλάκισε.

Ο κύριος Αγοραστός πίσω από τις επιθέσεις τις οποίες δέχεται καταγγέλει ανύπαρκτες οικονομικές απαιτήσεις από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του κυρίου Αγοραστού:

Ένα γεγονός που προσβάλλει κάθε έννοια πολιτισμού, δημοκρατίας και πλουραλισμού συνέβη σήμερα Μεγάλη Δευτέρα μεσημέρι στα στούντιο της TRT, από την οποία εγκαλούμαι καθημερινά για χρήματα του ΕΣΠΑ που δεν διέθεσα στο ταμείο της μέσω των προγραμμάτων προβολής.

Όπως όλοι οι πολίτες της Θεσσαλίας διαπιστώνουν και μπορούν να βεβαιώσουν, καθημερινά υφίσταμαι λασπολογικής επίθεσης και δέχομαι μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά και χωρίς κριτική στο έργο μου και χωρίς να μπορώ να έχω την τηλεοπτική δυνατότητα να απαντήσω.

Μου επιτίθενται ανενδοίαστα εκμεταλλευόμενοι ανθυποψηφίους μου, οι οποίοι δυστυχώς συνεργούν με αντάλλαγμα την τηλεοπτική προβολή τους, επειδή έκανα αυτό που όφειλα: τήρησα τους νόμους και δεν διέθεσα με τρόπο αδιαφανή κοινοτικά κονδύλια. Επειδή σεβάστηκα το δημόσιο χρήμα μέχρι το τελευταίο ευρώ. Σήμερα, συναντήθηκα με την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας και αφού παρέθεσα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η TRT ζητάει 73.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την κατά καιρούς κάλυψη των ειδησεογραφικών εξελίξεων στην Περιφέρεια για τα έτη 2011-2012-2013 κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας και νομιμότητας, συνέχισα να δέχομαι από το κανάλι, κατ’ εντολή του κ. Άγγελου Αντωνίου, αναίτια προσωπική επίθεση. Επισκέφθηκα το κανάλι στο Βόλο ώστε να απαντήσω όπως μου εζητείτο μέσω μηνυμάτων αλλά και απ δημοσιογράφους στην τηλεόραση. Από τον ίδιο τον κ. Άγγελο Αντωνίου, ο οποίος μου συστήθηκε ως προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού του σταθμού, μου απαγορεύτηκε η είσοδος στο στούντιο.

Μου ανακοίνωσε ότι θα μου επιτραπεί να δώσω απάντηση σε όσα με εγκαλεί μόνο όποτε εκείνος επιθυμεί, με προπηλάκισε. Ταυτόχρονα, μου αποκάλυψε ότι το προσωπικό του εργάζεται «σε συνθήκες γαλέρας με μισθούς πείνας», γιατί εγώ προσωπικά δεν υποκύπτω στο αίτημα για καταβολή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του.

Το περιστατικό με τον …υπάλληλο φύλαξης των εγκαταστάσεων της TRT κ. Άγγελο Αντωνίου προσδίδει μια νέα διάσταση στις απαιτήσεις των ΜΜΕ. Δεν θα αφήσω βεβαίως αναπάντητες τέτοιες συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια να σχολιάσω τη μικρή – ευτυχώς – μερίδα ανθυποψηφίων μου που με αντάλλαγμα λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου, απαιτούν δημόσια από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να διαχειριστεί το κοινοτικό χρήμα με τρόπο ανέντιμο. Τους αφήνω στην κρίση της κοινωνίας της Θεσσαλίας.

Συμπερασματικά, οι δημόσιες τηλεοπτικές συχνότητες δεν είναι… τσιφλίκι κανενός. Η Ελληνική Δημοκρατία είναι συντεταγμένη Πολιτεία, με νόμους και κανόνες που ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως.

Παλαιότερα άρθρα: