Πρόστιμα σε Mega και Star για υποβάθμιση ποιότητας

Διαβάστε επίσης

Πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις (όπως υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων) επέβαλλε σε διάφορα κανάλια το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Πρόστιμο 40.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ΑΝΤ1 και MEGA για διαφήμιση παιδικών παιχνιδιών σε μη επιτρεπόμενη ώρα και υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων, ενώ στο Mega επιβλήθηκε ένα επιπλέον πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ για υποβάθμιση ποιότητας στην εκπομπή «Το Πρωινό μου».

Ποια ήταν η υποβάθμιση ποιότητας; Η συζήτηση και τα σχόλια που έγιναν από το πάνελ της εκπομπής για το βιβλίο της Κάμερον Ντίαζ (στο οποίο έδινε διάφορες γυναικείες συμβουλές περί του πού πρέπει και πού δεν πρέπει να κάνουμε αποτρίχωση κ.λπ…). Για τον ίδιο λόγο μάλιστα και με το ίδιο ποσό τιμωρήθηκε και το Star, το οποίο αναμετέδωσε τα συγκεκριμένα αποσπάσματα.

Επιπροσθέτως, πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Best TV νομού Μεσσηνίας για προσβολή προσωπικότητας ύστερα από καταγγελία του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιου Πετράκου, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο TV Ηλέκτρα του νομού Κορινθίας για παραπλανητική διαφήμιση φαρμάκου που ισχυριζόταν ότι θεραπεύει τον καρκίνο και πρόστιμο επίσης 15.000 ευρώ στο TRT του νομού Λαρίσης για υπερπροβολή υποψηφίου τοπικού δημάρχου.

Παλαιότερα άρθρα: