Πωλητήριο και στα δάση λόγω τρόικας

Πωλητήριο και στα δάση λόγω τρόικας
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Πωλητήριο και στα δάση ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας για ξεκαθάρισμα της δημόσιας περιουσίας και απαλλαγή της από κάθε ‘‘εμπόδιο’’ προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί.

Μετά το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει και νομοσχέδιο για τα δάση, σύμφωνα με το οποίο, θα επιτρέπεται η παραχώρηση δασικών εκτάσεων για κατασκευή η επέκταση σύνθετων τουριστικών μονάδων. Η ρύθμιση αφορά μόνο σε μεγάλες μονάδες που συμπεριλαμβάνουν χρήσης ιαματικού τουρισμού, γκολφ, χιονοδρομικών κέντρων κλπ.

Η υποχρέωση που θα τεθεί στους ιδιώτες επενδυτές είναι να αναδασώσουν όμορη ή άλλη περιοχή, ίσης έκτασης με αυτή που χρησιμοποίησαν για την τουριστική χρήση.

Με το νομοσχέδιο αυτό, ουσιαστικά ξεμπλοκάρουν κι όλα τα ακίνητα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη δασική νομοθεσία κι έχουν ήδη περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται συνολικά για 33 ακίνητα, συνολικής έκτασης 54.259 στρεμμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται και προστατευόμενες παραλίες όπως ο Ισσός της Κέρκυρας, η Ελαφόνησος και η Νέα Φώκαια της Χαλκιδικής.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, δίνεται πράσινο φως για κατασκευή γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων, εκπαιδευτηρίων, νοσοκομείων, ναών, μονών, νεκροταφείων, φυλακών, κέντρων υποδοχής μεταναστών κλπ. σε δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις.

Επιτρέπεται ακόμη η εγκατάσταση κεραιών, πομπών, αναμεταδοτών και πάρκου κεραιών σε δάση και δασικές εκτάσεις καθώς και μεγάλων έργων υποδομής (δρόμοι, σιδηρόδρομοι, αεροδρόμια κλπ.) ενώ διευκολύνονται έργα εξορύξεων και λατομεία.

Με το νομοσχέδιο, προβλέπεται ακόμη η δυνατότητα του δημοσίου να προχωρήσει και σε διαγωνισμούς για την παραχώρηση σε ιδιώτες των εγκαταλελειμμένων κτιρίων που βρίσκονται σε δασικές περιοχές. Πρόκειται για βιομηχανικές και τουριστικές μονάδες και για παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως πολυβολεία, αποθήκες κλπ.

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “Πωλητήριο και στα δάση λόγω τρόικας”

  1. “Μεταξύ αυτών βρίσκονται και προστατευόμενες παραλίες όπως … η Ελαφόνησος…” Δεν καταλαβαίνω πως εξηγείται η ονομασία/χαρακτηρισμός της “προστατευόμενης” παραλίας εφόσον μπορεί να δοθεί για εκμετάλλευση σε ξένους? ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ “ΠΑΙΖΕΙ” ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ MOY? They need to be burned at the “stake” for TREASON οr hung from a tree in a village square, exemplary punishment! AS T R A I T O R S για εσχάτη προδοσία! I will not settle for anything less…Το ίδιο ισχύει και για όσους τολμήσουν και υπογράψουν σχετικό νομοσχέδιο…brainwashed pea brains all of them! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ! Για να μην επαναλαμβάνομαι, τα καλλίτερα χρόνια που πέρασα ποτέ στην χώρα αυτή, ως χαρούμενα, όμορφα, ξένοιαστα, ήσυχα και με “αφθονία” ήταν 1967 – 1974, δεν στερήθηκα τίποτα. Those were the days. We are living a daily nightmare these days.

Σχολιάστε