Πωλούσαν φλυτζάνια με τη φωτογραφία του… Χίτλερ (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης

Ένα κατάστημα επίπλων στη Γερμανία απέσυρε από την κυκλοφορία 5.000 φλιτζανάκια και κανάτες του καφέ, κατασκευασμένα στην Κίνα, καθώς έφεραν ανάγλυφο ένα αναμνηστικό γραμματόσημο με τη φωτογραφία του… Αδόλφου Χίτλερ.

Μια πελάτισσα του μαγαζιού που παρατηρούσε το φλιτζάνι ενώ έπαιρνε το πρωινό της αναγνώρισε το προφίλ του ναζιστή δικτάτορα σε ένα γραμματόσημο της ναζιστικής εποχής. Το αχνό «πορτρέτο» συνοδευόταν από μια σφραγίδα με τον αγκυλωτό σταυρό και στο φόντο υπήρχαν τριαντάφυλλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Νόιε Βεστφέλισε. «Νόμιζα ότι δεν είδα καλά», αφηγήθηκε η πελάτισσα.

Σύμφωνα με το protothema.gr το κατάστημα Τσουμπρίγκεν, που πουλούσε τα φλιτζάνια και τις κανάτες σε τιμή ευκαιρίας έναντι 1,99 ευρώ, προσφέρει δωροεπιταγή 20 ευρώ σε όσους πελάτες του τα αγόρασαν και θέλουν να τα επιστρέψουν. Ο ιδιοκτήτης του, Κρίστιαν Τσουμπρίγκεν, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι θα ήθελε να αποσυρθούν από την αγορά τα 175 είδη που έχουν ήδη πουληθεί, διευκρινίζοντας πάντως ότι το πορτρέτο του Χίτλερ διακρίνεται με μεγάλη δυσκολία. Τόσο ο αντιπρόσωπός του, που τα αγόρασε στην Κίνα, όσο και οι υπάλληλοί του στο μαγαζί δεν είχαν προσέξει απολύτως τίποτα, πρόσθεσε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κινεζική εταιρεία που χρησιμοποίησε το γραμματόσημο χωρίς να γνωρίζει ποιος εικονίζεται σ’ αυτό.

poulouse-flitzania-me-ton-xitler-36091

Παλαιότερα άρθρα: