Πόσες φορές και πού κάνουν σεξ οι παντρεμένοι;

Διαβάστε επίσης

Ο γάμος σκοτώνει όχι μόνο τον έρωτα, αλλά και το σεξ. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.) και δείχνει ότι ένας στους τρείς παντρεμένους δηλώνει ότι δεν τρελαίνεται για τον/την σύντροφό του, όσο τον πρώτο καιρό, ενώ έξι στα δέκα ζευγάρια δηλώνει πως ο γάμος τους έχει μείωσει τελείως τον ενθουσιασμό για σεξ.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι το 59 % των παντρεμένων θεωρούν ότι η σεξουαλική τους ζωή έχει επιδεινωθεί μετά το γάμο και αυτό γιατί δεν κάνουν πια καμιά προσπάθεια για το θέμα αυτό. Παράλληλα, ένα στα τρία ζευγάρια απάντησε πως δεν νιώθει πια την ίδια ερωτική έλξη για τον /την σύντροφό τους όσο τον πρώτο καιρό. Ακόμη, οκτώ στα δέκα ζευγάρια αναγνώρισαν ότι έχουν φτάσει σε σεξουαλικό τέλμα, αφού κάνουν σχεδόν πάντα σεξ την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο.

Στην πραγματικότητα το 79 % των παντρεμένων είναι πιο ευτυχισμένοι με έναν καλό ύπνο από ό, τι αν προσπαθήσουν να έχουν αυθόρμητο σεξ στη μέση της νύχτας.

Ως προς τις αιτίε: Δυο στα τρία ζευγάρια κατηγόρησαν τον έντονο τρόπο ζωής για την κακή σεξουαλική τους ζωή και το 80 % υποστήριξαν ότι συχνά αισθάνονται πολύ κουρασμένοι για να μπουν καν στο κόπο για να έχουν οποιαδήποτε ερωτική επαφή.

Η Δρ Minnu R Bhonsle, ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος, απέδωσε τα σεξουαλικά προβλήματα των ζευγαριών σε δύο βασικούς παράγοντες: Στη συναισθηματική αποστασιοποίηση αλλά και στη σωματική κόπωση. «Αν πρόκειται για υπόθεση συναισθηματικής απόστασης, αυτό οφείλεται κυρίως στα συσσωρευμένα ζητήματα που έχουν παραμείνει άλυτα.

Πάντως η Αυστραλή σεξοθεραπεύτρια Μπετίνα Αρντ συστήνει στα παντρεμένα ζευγάρια να έχουν ερωτικές επαφές, είτε έχουν διάθεση είτε όχι. Η επιθυμία είναι μια απόφαση. Χωρίς το σεξ, μπορεί να αναπτυχθεί χάσμα το οποίο διαβρώνει τους δεσμούς ενός ζευγαριού» καταλήγει η ειδικός.

Παλαιότερα άρθρα: