Πώς να καταφέρετε να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια των ζεστών νυχτών

Διαβάστε επίσης

Ο νυχτερινός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για να έχετε μια παραγωγική και γεμάτη ηρεμία μέρα. Παρόλα αυτά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδιαίτερα των πολύ ζεστών μερών, δύσκολα κανείς μπορεί να κοιμηθεί μεμιάς. Μάλιστα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν να μην χρησιμοποιούν τα συστήματα κλιματισμού εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στις καλές… καιρικές συνθήκες. Πιο κάτω έχετε την ευκαιρία να δείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν «άνετο» ύπνο, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν… απειλητικά.

Χρησιμοποιήστε βαμβακερά σεντόνια και καλύμματα κρεβατιού. Ξεχάστε για λίγο τα μεταξωτά και σατέν σεντόνια και «εφοδιαστείτε» με βαμβακερά και ανοιχτόχρωμα (σεντόνια) ώστε να μπορέσετε εύκολα να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα.

Αποφύγετε τις στενές πυτζάμες… Κοινώς, επιλέξτε τα παλιά και περισσότερα άνετα T shirts και σορτς σας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε έναν «άνετο» ύπνο.

Φτιάξτε το δικό σας σύστημα κλιματισμού. Τοποθετήστε ένα μπολ με κρύο νερό ή με πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρας σας. Έτσι θα έχετε κρύο και δροσερό αέρα λες και βγαίνει από το σύστημα κλιματισμού.

Σβήστε τα… φώτα. Οι περισσότεροι σερφάρετε στο διαδίκτυο ή διαβάζετε ένα λογοτεχνικό βιβλίο στο κρεβάτι ώστε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Οποιαδήποτε πηγή φωτός στο δωμάτιο, «προσφέρει» περισσότερη θερμότητα. Προσπαθήστε να απενεργοποιείτε υπολογιστές ή άλλες πηγές φωτός μια ώρα πριν πάτε για ύπνο .

«Δροσερά» δημητριακά. Αγοράστε οργανικά μαξιλάρια από κελύφη φαγόπυρου (ψευδοδημητριακό) μιας και αυτά προσφέρουν έναν άνετο και ξεκούραστο ύπνο. Επιπλέον, προσθέστε σε μια κάλτσα ρύζι και τοποθετήστε την στον καταψύκτη για λίγο. Στη συνέχεια τοποθετήστε την κάλτσα με το ρύζι στα μάτια ή στο κεφάλι για να δροσιστείτε.

Πίνετε συνεχώς υγρά. Προσπαθήστε να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της μέρας. Επιπρόσθετα έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό δίπλα από το κρεβάτι σας.

Ξυπνήστε νωρίς. Οι πρωινές ώρες είναι σίγουρα περισσότερο δροσερές. Ξυπνήστε νωρίς, κάντε τη γυμναστική σας και απολαύστε τη μέρα σας. Το βράδυ γρήγορα θα έρθει η κούραση και η ανάγκη για να κοιμηθείτε.

Παλαιότερα άρθρα: